Hatra emelkedett azon turisták száma, akik júniusban életüket vesztették Görögországban

Hatra emelkedett azon turisták száma, akik júniusban életüket vesztették Görögországban

Meghalt egy német turista a görög Kréta szigetén, aki hosszú túrára indult, és valószínűleg letért az ösvényről – jelentette hétfőn a helyi média. Ő már a hatodik turista, aki júniusban életét vesztette Görögországban a rendkívül meleg időjárás miatt.

A német turista a Chania járásban található Omalos faluból indult kirándulni vasárnap reggel – jelentette a hatóságokra hivatkozva az ERT görög közszolgálati műsorszolgáltató. A 67 éves turista kirándulásának célja a több mint 30 kilométerre lévő Sugia halászfalu volt. Felesége vasárnap délután jelentette az eltűnését. A média szerint a férje korábban felhívta, és azt mondta, nem érzi jól magát.

A mentők hétfő reggel találták meg a holttestét, és helikopterrel hozták ki a Tripiti néven ismert sziklás és nehezen megközelíthető területről. A hatóságok úgy vélik, hogy a férfi elvesztette az orientációját, és rossz irányba fordult. Több tucat kilométert gyalogolt a kiindulóponttól oda, ahol végül megtalálták a holttestét.

Hírdetés

A német férfi halála a hatodik haláleset júniusban a turisták által Görögországban tett túrákkal kapcsolatban. Két francia nő és egy amerikai, akik szintén túrázni indultak, több mint egy hete eltűntek.

A görög hatóságok figyelmeztetik a turistákat, hogy ne becsüljék alá a hőséget, különösen a déli órákban. Görögországban idén júniusban rendkívül meleg az idő, a levegő hőmérséklete meghaladja a 40 Celsius-fokot.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »