Ahány gyermek, annyi virágcsokor (Tanévzáró Uzonban)

Ahány gyermek, annyi virágcsokor (Tanévzáró Uzonban)

„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” A Példabeszédekből (4/23) vett idézettel kívánt tartalmas vakációt a diákoknak Ungvári Barna András uzoni református lelkész a Tatrangi Sándor Általános Iskola udvarán pénteken tartott tanévzáró ünnepségen.

A huszonnégy nyolcadikos már korábban elballagott, ők javában készülnek a holnap kezdődő vizsgákra, az uzoni iskola többi tanulója számára ma kezdődik a szünidő. Borcsa Réka megbízott iskolaigazgató büszkeségről és örömről beszélt, amiért tanulóik többsége jól haladt ebben a tanévben, de szólt arról is, hogy iskolájuknak idén jutott a gondokból, váratlan helyzetekből is, amikor nem volt könnyű helytállni, de kollégái és a helyi önkormányzat támogatta őket. Borcsa Réka, az iskola korábbi aligazgatója az év elején kapott megbízást az intézmény vezetésére a megyei tanfelügyelőségtől, amikor több bűncselekmény gyanújával vizsgálatot indított a megyei rendőrkapitányság gazdasági bűncselekményekért felelős szolgálata az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola akkori igazgatója, valamint a tanintézet volt könyvelője, ellen.

A vakáció legyen a kikapcsolódásé, a táboroké, a barátokkal való találkozásé, de ne feledkezzenek meg az olvasásról se – szólt a diákokhoz Bordás Enikő, Uzon polgármestere. A községvezető elmondta, a magyarországi Csorvás, Uzon testvértelepülésének önkormányzata ingyenes táborozást ajánlott fel nyolc uzoni tanulónak és két pedagógusnak július 8–14. között, és kérte az osztályfőnököket, válasszák ki a diákokat.

 

Hírdetés

 

Tanulmányi eredményeikért könyvekkel jutalmazták a tanítók és az osztályfőnökök a legjobb tanulókat, de szóltak a különböző versenyeken elért teljesítményeikről is, a vallásórán való aktív részvételért Ungvári Barna András lelkipásztor az egyház részéről is megajándékozta olvasmánnyal a diákokat. A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány, a helyi és a megyei önkormányzat, valamint a szülők támogatásával Uzonban és ,Szentivánlaborfalván  tartanak délutáni oktatást, az érintett hatvan gyermek ingyen meleg ebédet is kap naponta, az őket tanító pedagógusoknak – Tüzes Edit, Antal Zita és Tóth Tünde –, valamint az iskolának oklevéllel köszönte meg a szóban forgó tevékenységet a Diakónia programját segítő, Nők a gyermekekért elnevezésű klubszerű közösség.  

A Tatrangi Sándor Általános Iskolának a  községközpontban kétszáztíz tanulója van, a román tagozaton tizenöten tanulnak, a bikfalvi, lisznyói és szentivánlaborfalvi elemi iskolák (említett sorrendben) huszonegy, tizenöt, illetve tizennyolc diákkal működnek, az óvodai és napközis csoportokban nyolcvan gyermeket jegyeznek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »