Jászsági regionális ifjúsági találkozót tartottak Jászalsószentgyörgyön

Jászalsószentgyörgy adott helyet a jászsági ifjúsági találkozónak június 17-én, amelyen a jászapáti és jászberényi esperesi kerületek fiataljai vettek részt. Az eseményről Patakiné Balázs Cintia és Pataki Attila Tivadar írt beszámolót, amelyet szerkesztve közlünk.

„Köszönjük Tanárnő, hogy elhozott minket ide” – hangzott el az egyik hittanos fiatalom szájából, miután véget ért az első jászalsószentgyörgyön szervezett ifjúsági találkozó. A jászságbeli hittanos fiatalokat célzó találkozóra 77 fiatal érkezett 7 település iskolájából. A találkozót hosszas készület előzte meg: a helyi karitász, az örök ifjak és egyházközségünk egyik kedves házaspárja nagy szeretettel készültek a gyerekeknek ebéddel, süteményekkel, szörppel. Településünk egyik kedves vállalkozójától üdítő felajánlás is érkezett. Szeretetteljes hangulatban telt a találkozó. A fiatalok nagyon jól érezték magukat.

A közösség, egység élménye mindannyiuknak átható élményt nyújtott. A gyerekek várják a következő hasonló lehetőséget, hogy újra találkozhassanak a közelükben élő hittanos fiatalokkal. Kérdésünkre legtöbben azt felelték, hogy minden nagyon jó volt, de többen külön kiemelték a szentségimádást, az énekeket, a közös táncot, az össznépi fogócskát, a játékokat és a kiscsoportos beszélgetéseket is. Azt gondolom, hogy a hittanórákon való részvétel mellett nagy szükségük van a fiataloknak arra, hogy találkozzanak más településeken élő, másik iskolába járó hittanosokkal.

Hírdetés

A közösség ereje nagy hatást gyakorol értékrendünk kialakulására. Fontos hasonló eseményeket, lehetőségeket teremteni a fiataloknak. A hitben való növekedésükhöz hozzájárul minden Istennel való közös élmény, tapasztalás. Köszönjük Soós Tamás plébános úr támogatását és aktív részvételét, a hitoktatók munkáját, hogy buzdították a gyermekeket, megszervezték utazásukat a találkozóra és mindenben segítségünkre voltak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye/Patakiné Balázs Cintia, Pataki Attila Tivadar

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »