Átadták a Csodaszarvas-ösztöndíjakat (Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium)

Átadták a Csodaszarvas-ösztöndíjakat (Sepsiszentgyörgyi  Református  Kollégium)

Az iskolában és az azon kívül, elsősorban gyülekezetekben végzett önkéntes munka okán kapta a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium két tizedikes diákja, egy végzőse pedig szakdolgozata elismeréseként a hatodik alkalommal odaítélt Csodaszarvas-ösztöndíjat, amelyet tegnap adott át Sánta Imre szotyori református lelkész, egy, az Amerikai Egyesült Államokban élő magyar házaspár által létrehozott Csodaszarvas Alap kezelője.

Bereczki Anna a Rebuló diákújság szerkesztője, a gidófalvi református gyülekezet és a helyi IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) aktív tagja, gyermekekkel foglalkozik és időseket látogat. Bemutatkozó írásában úgy fogalmazott: az idősek bölcsességéből sokat tanult. Náni Ervin, a Református Kollégium diákpresbitériumának tagja több sepsiszentgyörgyi református gyülekezetben tevékenykedik, keresztyén fesztiválok szervezésében vesz részt, szereti az önkéntes munkát, úgy véli, ebből sokat tanult és általa sokat fejlődött emberként és vezetőként. Szász Nóra Alexa végzős tanuló szakdolgozatát és az annak megírásáig tartó munkát értékelte Sánta Imre, és arra biztatta a Csodaszarvas-ösztöndíjban részesülő érettségiző tanulót, folytassa az eddig kutatott holokauszt-témát, hisz Sepsiszentgyörgyön is élnek túlélői annak a kornak.

Hírdetés

Az 500 lejes pénzjutalom és a sepsiszentgyörgyi LibriM Könyvudvar 500 lej értékű könyvutalványának átadására megszervezett szűk körű ünnepségen Antal Annamária iskolaigazgató hangsúlyozta: iskolájukban azt is értékelik, ami a szemnek nem, csak a szívnek látható, Bereczki Zsuzsa szülőként köszönte meg a pedagógusok hozzáállását, a végén Egyed Júlia iskolalelkész összegezte, miért fontos számukra, hogy a diákok a tanulás mellett szívbéliek is legyenek. Azt mondta: így kerek az ember.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »