Demográfiai vészhelyzet: tízpontos programot javasolt Novák

Megtévesztő kormánypropaganda, hogy hazánk sokat költ családtámogatásokra, ugyanis az Eurostat adatai szerint a GDP százalékában vizsgálva az EU 27 tagállamának e kiadásait, messze átlag alatt költünk erre, csak a 20. Magyarország – hívta fel a figyelmet Novák Előd napirend előtti felszólalásában, hozzátéve: ráadásul idén 50 milliárd forinttal kevesebbet terveztek a 2023. évi keretösszegnél, és az EU-rekorder magyar infláció miatt annyit sem ér.

Például a 2011-ben bevezetett családi adókedvezményt is elinflálták: ma már feleannyit sem ér, ilyen kiszámíthatatlan családtámogatási rendszerben nem csoda, ha csökken a gyermekvállalási kedv. A Mi Hazánk családtámogatási szakpolitikusa tízpontos programot ajánlott a kormány figyelmébe.

Hírdetés

Zsigó Róbert miniszterhelyettes válaszában azzal védekezett, hogy az Eurostat adataiban nem szerepelnek azok a családtámogatások, amelyek nem pénzt adnak, hanem a családoknál hagynak – azonban azokat a többi tagállam esetén sem számolják bele, illetve nem veszik figyelembe pl. a gyermekneveléshez szükséges termékek hazánkban rekordméretű áfáját sem.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »