Kalmár Zsolt az Eb-re készülő válogatottról: Reális elvárás, hogy a csoportból tovább kell jutni

Kalmár Zsolt az Eb-re készülő válogatottról: Reális elvárás, hogy a csoportból tovább kell jutni

A térdműtét után lábadozó válogatott játékos szerint klubja remekül szerepelt idén és hasonlót vár a válogatottól is.

Kalmár Zsolt tavaly novemberben a Fehérvár–Kecskemét mérkőzésen sérült meg a lágyékánál, majd pár nappal később meg is műtötték. Közösségi oldalára akkor kiírta, nem a friss sérülése miatt, hanem a hónapok óta rakoncátlankodó térdével. Akkor úgy tervezte, nyáron már teljes intenzitással tudja elkezdeni a felkészülést, és ezzel biztossá vált, hogy a 2024-es Európa-bajnokságon sem vehet részt, sorozatban a harmadik nagy tornáról marad le.

„Minden a tervek szerint halad, a héten el tudtam kezdeni a súlyzós edzéseket. A műtét jól sikerült szépen lassan haladok most előre és bízom benne, minél hamarabb pályán tudok lenni. Az első három hónap gyógytornáról, kicsi lábsúlyos edzésekről szólt, fokozatosan terhelték, most a legfontosabb, hogy izmot építsek, ami kell a futáshoz”

mondta a közmédiának a jelenlegi állapotáról.

„Figyelnem kell, mit hogyan csinálok, milyen súllyal milyen fokban, remélem júniusban már el tudom kezdeni a kocogást és olyan munkát végezni, ami kell a pályán lévő dolgokhoz. Nem szeretnék kapkodni, türelmes akarok lenni. Jelenleg úgy érzem, minden a terv szerint halad, boldog vagyok. Majd a pályán kiderül, hogy bírja a terhelést, de úgy érzem, jó úton vagyok„

Elárulta, nem akarja siettetni a dolgokat, az orvosi utasítások szerint halad, csak akkor fog száz százalékos intenzitással edzeni, ha teljesen egészséges.

Hírdetés

„Nagyszerűen játszott csapat az egész évben, amit kitűztünk magunknak célt, a kupaszereplést, azt sikerült elérni. Az utolsó fordulóban pedig a dobogóért küzdhetünk. Mindig úgy voltam vele, hogy ennek a csapatnak az első 4-5 között van a helye”

értékelte klubja, a Fehérvár idei szereplését.

A válogatottal kapcsolatban elmondta, egy Eb-meccsre szeretne kimenni és a helyszínen buzdítani az együttest. Nagyon szurkol a csapatnak, úgy érzi benne van, hogy egy jó eredményt érjen el.

„Svájc és Skócia ugyanolyan játékerőt képviselnek mint mi, a németek kicsit kilógnak, de megmutattuk, bárki ellen tudunk jól futballozni. Úgy érzem reális elvárás, hogy a csoportból tovább kell jutni, utána pedig egy meccsen bármi lehet”

mondta az Eb-esélyekről.

Elfogadta, hogy sorozatban a harmadik Eb-ről marad le, de nem tett le róla, hogy akár egy vb-n, vagy épen a következő Eb-n ott legyen. Úgy érzi, jelenleg egy jó válogatottunk van, és hosszú távon is jó teljesítményt tud nyújtani és jó eredményt elérni.

m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »