Hivatalos: műteni kell Fiola Attilát, kérdéses az Eb-szereplése

Hivatalos: műteni kell Fiola Attilát, kérdéses az Eb-szereplése

Súlyos sérülést szenvedett Fiola Attila, a Fehérvár FC magyar válogatott labdarúgóját, így nagy valószínűséggel kihagyja a németországi Európa-bajnokságot.

A Nemzeti Sport és a sportal.hu csütörtök reggel számolt be arról, hogy a 34 esztendős védő a Fehérvár szerdai edzésén rosszul esett rá a vállára, s megsérült. Klubja később hivatalos honlapján megerősítette, hogy Fiola válla valóban megsérült, sőt műtéti beavatkozásra lesz szükség gyógyulásához.

A várható felépülési időről nem ejtettek szót, de Marco Rossi szövetségi kapitány valószínűleg nem számolhat a játékossal a közelgő németországi Eb-n.

Kiesése érzékeny veszteség lehet Marco Rossi szövetségi kapitány számára, az univerzális jobbhátvéd ugyanis több poszton is bevethető: a nemzeti együttesben játszott már a hátsó tengely mindkét szélén, emellett megfordult középen is, de szerepelt a középpályán is.

Hírdetés

Fiola Attila pályára lépett a 2016-os és a 2020-as (amire a koronavírus miatt egy évvel később került sor) Európa-bajnokságon is – utóbbin, a csoportkörben ő szerezte a világbajnok franciák ellen a mieink gólját. A fehérvári csapatkapitány a jelenleg is zajló 2023–2024-es szezonban sérülés miatt mindössze 12 OTP Bank Liga-mérkőzésen jutott szóhoz, egy korábbi sérüléséből épp márciusban térhetett vissza.

Marco Rossi május 11-én hirdeti a magyar válogatott bő Eb-keretét, az eseményt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »