Nyugatra tartanánk, de vajon merre tart a Nyugat?

Nyugatra tartanánk, de vajon merre tart a Nyugat?

A Progresszív Szlovákia azzal kampányol a közelgő európai parlamenti választásokra, hogy meg óhajtja mutatni számunkra a helyes utat, miszerint Szlovákia a Nyugathoz tartozik, miközben kampányával főleg a fiatal generációkra akar összpontosítani. Nos, nekem erről Bujtor István egyik filmje jut eszembe, ahol a Kern András alakította Kardos doktor kiabálja a vízből: „Segítség! Magyar vagyok! Európába tartunk!”

Így aztán mielőtt belekapaszkodnánk a Nyugat feliratú mentőövbe, azért érdemes megvizsgálnunk, hogy merre tart ma a korábban a vasfüggönyön innenről csodált és vágyott Nyugat,

Mindennek ellenére azonban továbbra is megtartotta fölényes, lekezelő, kioktató modorát a közép- és kelet-európai országokkal szemben, miközben valójában egy pillanatig sem volt érdekelt térségünk felzárkóztatásában. Viszont mindenben diktálni akar, a szovjet időkben tapasztalt erőteljes nyomásgyakorlás receptjéhez hasonlóan kényszerítené ránk az akaratát. Azt az akaratot, mely a Nyugatnak sem sajátja, az Európai Unió jelenlegi vezetőinek ugyanis nincs stratégiájuk Európa jövőjéről, ehelyett teljesen Washington érdekeinek rendelik alá magukat és a kontinenst, gazdaságilag és politikailag teljesen ellehetetlenítve, legyengítve azt.

Hírdetés

Ugyanakkor súlyos válságba került a kulturális, társadalmi értékrend, a hagyományokhoz való ragaszkodás is, miközben a volt szocialista országok jellemzően sokkal érzékenyebben viszonyulnak a nemzeti szuverenitás és az identitás megőrzésének kérdéséhez. Európa vezető politikusai már nem a saját népeiket szolgálják, a valamikori szabad Nyugat már nem szabadságpárti, hanem szabadságellenes, nem toleráns, hanem diktatórikus módszerekkel él.

melyeknek a globális törekvések mellett lassan holmi rezervátumokban, múzeumi tárlókban közszemlére tett látványosságszerep jutna?

Engedünk-e az önpusztító háborús hisztériának, a migrációáradat elfogadásával járó önfeladásnak, a Washingtontól való függésnek, a woke- és genderőrületnek, az eltörléskultúrának, a keresztény értékek aláásásának, vagy a Nyugathoz való kritikátlan, alázatos törleszkedés helyett az EP-választásokkor megpróbáljuk kiszellőztetni az ott uralkodó áporodott levegőt?

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »