Huszonnyolc játékossal kezdi meg a felkészülést jövő hétfőn a magyar jégkorong-válogatott

Huszonnyolc játékossal kezdi meg a felkészülést jövő hétfőn a magyar jégkorong-válogatott

Huszonnyolc játékossal kezdi meg a Tüskecsarnokban jövő hétfőn a felkészülést a bolzanói divízió I/A világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott.

A szövetség honlapjának közlése szerint az első hétre meghívottak névsorában három kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár szerepel. Akinek a klubja még érintett a bajnoki rájátszásban, az később csatlakozik a válogatotthoz.

A nemzeti együttes jövő hétfőtől szerdáig a Tüskecsarnokban gyakorol, majd csütörtökön elutazik a lengyelországi Krynicába, ahol pénteken és szombaton felkészülési meccset játszik a házigazdával.

Hírdetés

A munka április 16-án, kedden folytatódik Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a magyarok a székesfehérvári Alba Aréna hivatalos megnyitóján.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes ellen lép jégre a főpróbán.

A divízió I/A vb április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a román, az olasz, majd a szlovén csapattal játszik Don MacAdam szövetségi kapitány együttese. Az elitbe az első kettő jut fel.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »