Visszavágtak a lengyel bajnoknak, megvan a Sepsi-SIC második sikere (Női kosárlabda, Euroliga)

Visszavágtak a lengyel bajnoknak,  megvan a Sepsi-SIC második sikere (Női  kosárlabda,  Euroliga)

A Sepsi-SIC megszerezte második Euroliga-diadalát, miután tegnap meggyőző játékkal, 30 pontos (!) különbséggel, 88–58 arányban nyert a lengyel bajnok, a Polski Cukier AZS UMCS Lublin ellen az európai női klubkosárlabda első számú kupasorozatának 10. for­dulójában.

Hrisztova duplája nyitotta meg a zöld-fehér mezes csapatok tegnapi összecsapását, amire a vendégektől Shook válaszolt gyorsan (2–2). Innen a háromszki együttesé volt a terep, amely egy 10–0-s rohammal meglépett az öltözőben maradt Lublintól (12–2), majd többszöri kosárváltást követően 22–9-es állásnál ért véget a párharc első negyede. A csereként beálló Janković és Armanu kosarai után Krzysztof Szewczyk másodszor is idő kért (27–9), ezzel megtörte a házigazdák lendületét és ébresztőt fújt a gyengén teljesítő tanítványainak. Ezt követően a lengyelek magukra találtak, kiegyenlítették a küzdelmet, és bár nagyon próbálkoztak, nem igazán tudtak lefaragni hátrányukból. A kiváló napot kifogó Green, az egymás után két triplát is elsüllyesztő Armanu és a csapatunk játékába jól beépülő Range kosaraival meneteltek a mieink, így 22 pontos vezetésnél vonultak szünetre (50–28).

 

 

Hírdetés

A térfelcsere után megváltozott a találkozó képe, hiszen a jobban játszó vendégek egyre eredményesebben támadtak, sőt, ez egy jól záró védelemmel is társult, és úgy tűnt, lányaink kiadták kezükből a mérkőzés irányítását (60–38). A 28. percben Zoran Mikes időt kért, majd a folytatásban a mieink összehoztak egy 6–0-s részsikert, és 69–47-es állásról indult a meccs zárószakasza. Ezt a Lublin kezdte jobban, ám Gereben két egymás utáni duplája, majd Cătinean kosara és Armanu újabb hárompontosa megfogta őket. A 37. percben Range triplájával 30 egységre nőtt a Sepsi-SIC előnye, amit Hrisztova még megtoldott két ponttal (85–53). A véghajrában nálunk pályára lépett Mikes, Toma és Belegante, utóbbi pedig egy távoli dobással feliratkozott a pontszerzők listájára. A vége 88–58 lett a Sepsi-SIC javára, amely komolyan visszavágott a Lublinnak az októberi vereségért, és a második Euroliga-győzelmének köszönhetően elmozdult az A-csoport rangsorának utolsó helyéről. A találkozó legjobbjait a Sepsi-SIC adta, miután Hrisztova és Green egyaránt 19 ponttal vette ki részét a sikerből, a túloldalon a 13 egységig jutó Gustavsson jeleskedett.

 

 

Női kosárlabda, Euroliga, 10. forduló: Sepsi-SIC–Polski Cukier AZS UMCS Lublin 88–85 (22–9, 28–19, 19–19, 19–11). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 750 néző. Vezette: Nikola Perlić (horvát), Alija Ferevski (északmacedón), Tomi Panov (északmacedón). Sepsi-SIC: Gereben 6, Hrisztova 19/6, Nyström 4/3, Green 19/15, Range 14/3–Cătinean 2, Janković 10, Armanu 11/9, Belegante 3/3, Lipovan, Toma. Edző: Zoran Mikes. Lublin: Ziembroska 12/3, Gustavsson 13, Burton 12/3, Shook 11, Fiszer 2–Ullmann 3, Adamczuk 2, Kalenik 2, Jeziorna 1, Kuper. Edző: Krzysztof Szewczyk.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »