Karácsonyi dicsőítés az ipolysági református templomban és parókián

Karácsonyi dicsőítés az ipolysági református templomban és parókián

A várakozás időszakához kapcsolódva tartotta meg az Ipolysági Református Egyházközség a már hagyománnyá vált karácsonyi dicsőítő alkalmát. A december 17-ei esemény a hitet mélyítő zenei áhítat mellett a közösségerősítést is szolgálta.

A délután a helyi gyülekezet dicsőítő zenekarának szolgálatával kezdődött. A keresztyén ifjúsági énekek mellett rövid áhítattal tették meghittebbé az eseményt. A közelgő karácsonyra hangolódva ismert karácsonyi dallamok is felcsendültek a zenei formáció által.

Mint a dicsőítés során elhangzott:

Szóltak a vágyakozásról, Isten szeretetéről, a meghitt várakozásról.

Az ipolysági gyülekezet mellett már huzamosabb ideje működik dicsőítő zenekar. Minden hónap első vasárnapján zenés istentisztelet tartanak a templomban. Ilyenkor az igehirdetés mellett a zenekar végez zenei szolgálatot. Emellett számos alkalmat, dicsőítő délutánt szerveznek, ezek részszint a református templomban valósulnak meg. Azonban a helyi evangélikus templomban és a környék templomaiban is dicsőítették már a Mindenhatót.

Hírdetés

Az évek során a zenekar összetétele ugyan változott, azonban a közös cél, az Istennek tetsző örömzenélés megmaradt.

A zenei dicsőítést kézműves foglalkozás követte a parókia közösségi termében. A fiatalok és a lélekben fiatalok többek között mézeskalácsot díszíthettek, különféle technikával karácsonyi dekorációk is készültek.

Az efféle alkalmaknak már jelentős hagyományuk van az Ipolysági Református Egyházközségben, bár az elmúlt évek járványügyi szabályai korlátozták az összejövetelek szervezését.

Így pár esztendőnyi kihagyást követően most először tartották meg ismét a hitet erősítő közösségi karácsonyvárót.

A karácsonyi dicsőítő alkalom is mutatja, van igény az ilyen alkalmakra az ipolysági gyülekezetben.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »