A csalók fantáziája kimeríthetetlen. A Szlovák Posta nevében jelentkeznek

A csalók fantáziája kimeríthetetlen. A Szlovák Posta nevében jelentkeznek

Az embereket nemcsak a betegség, a háború vagy az infláció  fenyegetheti, hanem azok az „élelmes” emberek is, akik másokat csalással megtévesztve szeretnének könnyen pénzhez jutni.

Ennek egyik módja, hogy ismeretlenek a Szlovák Posta nevében sms-t küldenek arról, hogy bizonyos okból visszatartják az illetőnek szánt csomagot.

Az az internetes oldal, amelyre rá kell kattintani, még a vérmes informatikai szakembereket is meghökkentette.

Hírdetés

Az üzenetben arról tájékoztatnak, hogy az árut azért tartották vissza, mert nem tudják az illető lakhelyének házszámát.  Aki rákattint az sms linkjére azt gondolhatja, hogy a Szlovák Posta hivatalos oldalával van dolga.

A Szlovák Posta jelezte, hogy sohasem kér bizalmas adatokat az ügyfelektől és arra kéri őket, hogy jól nézzék meg, hogy milyen weboldallal van dolguk. A posta oldala ugyanis post.sk. Amennyiben ezt nem tudják, a google-kereső segítségével járjanak utána – figyelmeztetett Xénia Rybáková internetes szakember.

Egyéb szélhámosságok is terjedőben vannak. Ezek közül igen veszélyes az a „lehetőség”, hogy az interneten töltsék fel a mobilkártyájuk kreditjét. A link szinte megtévesztésig emlékeztetet egy szolgáltató valódi oldalára, ezért legyenek nagyon óvatosak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »