Szlovák rendőrautónak ütközött egy embercsempész Magyarországon

Szlovák rendőrautónak ütközött egy embercsempész Magyarországon

A 33 éves lengyel férfi hiába szaladt el, a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök elfogták.

A Bács-Kiskun megyei Zsana közelében, az 5408-as úton 2023. január 19-én 22 óra 5 perckor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai és a szlovák megerősítő erők ellenőrizni akartak egy személyautót – írja a police.hu.

A sofőr a rendőri jelzést észlelve járművével megállt, majd az intézkedés megkezdése előtt a rendőröket kikerülve elhajtott. Egy szlovák rendőrnek azonban el kellett ugrania, hogy ne üsse el az autó.

Hírdetés

A szlovák rendőrautó ezt követően üldözőbe vette a menekülő csempészt. A sofőr azonban a szolgálati autó felé kormányozta kocsiját. Az ütközés után a szlovák rendőrautó leszaladt az úttestről. 

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki sem. Az embercsempész autójával ezután megállt és elszaladt, de nem jutott messzire, mivel a rendőrök elfogták.

Az autóban 10 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – tájékoztatott a rendőrségi szakportál.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »