Jobbik: Elfogadhatatlan, hogy visszamenőlegesen emeli meg a kormány a rezsiköltségeket!

Jobbik: Elfogadhatatlan, hogy visszamenőlegesen emeli meg a kormány a rezsiköltségeket!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteki közleménye úgy szól, hogy „az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák”. Ha a KTK közleményét a magyar nyelv általánosan elfogadott módján értelmezzük, akkor ezek szerint a rezsidíjak drasztikus emelése nem az augusztus 1-jével kezdődő időszak fogyasztása alapján kerül megállapítása, hanem a legutóbbi leolvasás alapján megállapított átalánydíjon már egyből érvényesíteni akarja a kormány – reagált a Jobbik szombati közleményében. 

„Ez elfogadhatatlan”

– szögezték le.

Mint írták, ha valóban így valósulna meg a díjemelés, akkor azzal úgy fog a kormány – a hivatalos tájékoztatások szerint – egymillió magyar családot nehéz helyzetbe sodorni, hogy azok jóhiszeműen fogyasztottak az átlagosnál több energiát az elmúlt időszakban.

Hírdetés

„Ha valóban így hajtják végre az évtized legdurvább megszorítását, akkor ez az Orbán-kormány öszödi beszéde, hiszen a Fidesz eddig azt hazudta, hogy fenntartja a rezsicsökkentést a választások után is”

– fogalmazott a Jobbik. 

A Jobbik követeli, hogy mielőbb tisztázza a helyzetet a kormány, ennek érdekében három kérdéssel fordulnak Orbán Viktorékhoz.

  • Valóban az elmúlt év átlagfogyasztását veszik-e figyelembe, azaz valóban visszamenőlegesen törlik a rezsicsökkentést?
  • Valóban akkora díjemelésre számíthatnak a magyar családok, mint amit Németh Szilárd belengetett?
  • Vagyis nemcsak az áram, hanem a rendszerhasználati díj is radikálisan emelkedik?

  • Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »