Moldovai robbantás: a kormány szerint ukrán terroristák követték el az akciót

Moldovai robbantás: a kormány szerint ukrán terroristák követték el az akciót

A Dnyeszter menti köztársaság kormánya azt állítja, hogy a tiraszpoli belügyminisztériumnál hétfő este történt robbantásos akciót Ukrajnából érkezett bevándorlók követték el.

Egy, a RIA Novosztyinak nyilatkozó forrás szerint a kormány terrortámadásként kezeli a történteket, és azt állítják, hogy három olyan ember áll az eset mögött, akik Ukrajnából érkeztek. A személyazonosságukat még nem tudták azonosítani, de úgy tudják, hogy hétfő délután 17 óra 15 perc környékén lépték át a határt gépkocsival, Tiraszpoltól nyolc kilométerre északra.

Hírdetés

Emellett az incidens mellett a Dnyeszter Menti Köztársaság kormánya szerint az ukránok követték el az egyik légibázis, valamint a két rádióantenna ellen irányuló akciót is. A kormány vörös riasztást adott ki további lehetséges terrortámadások miatt, és lemondták a győzelem napjára (május 9.) tervezett tömegrendezvényeket is.

Orosz részről Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője aggasztónak nevezte a moldovai fejleményeket, a donyecki orosz szakadárok vezetője pedig erre hivatkozva azt írta, hogy a Donbász felszabadítása után is folytatni kell az ukrajnai „különleges hadműveletet”.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »