Zelenszkij: Az orosz előrehaladás csak átmeneti

Zelenszkij: Az orosz előrehaladás csak átmeneti

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij újabb videóüzenetében arról beszélt, hogy az orosz csapatok keleti térnyerése csak átmeneti.

Zelenszkij szerint az orosz katonákat hamarosan a határ másik oldalára kényszerítik. „Az országunk északi és déli részein a megszállók mindent megtesznek, hogy győzelemről beszélhessenek. Újabb erőket sorakoztatnak fel, új zászlóalj-taktikai csoportokat vezényelnek a földünkre. Még az úgynevezett mozgósítást is megpróbálják beindítani Ukrajna megszállt régióiban.” – mondta.

Hírdetés

Egy lépés sem segíti Oroszországot Ukrajna elleni háborújában. Csak késleltetik az elkerülhetetlent – az időt, mikor el kell hagyniuk területeinket. Különösen Mariupolt – egy olyan várost, amely továbbra is ellenáll Oroszországnak, mindannak ellenére, amit a megszállók állítanak.” – tette hozzá.

Az orosz erők csütörtökön 42 falut foglaltak el a keleti Donyeck régióban, Zelenszkij szerint Ukrajna visszaveheti őket – mondta az ukrán elnök vezérkari főnökének tanácsadója az országos televízióban.

(bbc)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »