Zelenszkij: a háború után mi leszünk a nagyobbik Izrael

Zelenszkij: a háború után mi leszünk a nagyobbik Izrael

Volodimir Zelenszkij egy tegnapi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: Ukrajna a jövőben egyáltalán nem lesz a nyugati világ értékrendje szerinti liberális ország, viszont az ukrán nép egy emberként, hatalmas hadseregként védelmezi majd az ország biztonságát. Az izraeli gyakorlatot követve a Hadianyag-ellátó Alakulat képviselői jelen lesznek bevásárlóközpontok és a filmszínházak biztonságának védelmére. „Mi leszünk a nagyobbik Izrael”, jelentette ki Volodimir Zelenszkij – írja az izraeli Má’árív.

Volodimir Zelenszkij tegnap sajtóbeszélgetést folytatott az újságírókkal, s az esemény folyamán föltették neki a kérdést: milyen lesz Ukrajna az orosz katonai támadás múltán? A komikus-államelnök azt fel sem tételezte, hogy az oroszok esetleg hosszabb időre állomásoznának (mondjuk, ideiglenesen, mint Magyarországon… – H. J.) Ukrajnában, ezért határozottan kijelentette: „Az államot és a biztonságot meg kell védeni. Az egész nép minden tagja egy emberként képezi majd a mi hatalmas hadseregünket.”

Hírdetés

Zelenszkij ezután kérdésre válaszolva leszögezte: Ukrajna a jövőben egyáltalán nem lesz liberális ország. (Ezt az ottani magyar és orosz kisebbség eddig is tudta – H. J.) Nem beszélhetünk Ukrajnáról, mint a jövőbeni Svájcról (már ami a kisebbségi jogokat is illeti – H. J.). Erről talán rengeteg idő eltelte után lehet majd beszélni”- jelentette ki a libsi világ kedvence, majd gyorsan hozzátette: „De határozottan lehetünk a nagyobbik Izrael, természetesen a mi sajátos arculatunkkal”.

Hogy miért lenne Ukrajna a nagyobbik Izrael, azt is megmagyarázta Zelenszkij: „A filmszínházakban és a bevásárlóközpontokban ott lesznek a Nemzeti Gárda és a Hadianyag-ellátó Alakulat képviselői. Biztos vagyok abban, hogy a biztonság megőrzése lesz nálunk a legfontosabb teendő az elkövetkezendő tíz esztendőben”. (Megjegyezzük: a Zelenszkij által említett Hadianyag-ellátó Alakulat – חיל החימוש – izraeli sajátosság, amelynek neve 2016-ban megváltozott Technológiai és Ellátó Alakulatra – חיל הטנ"א -, de az alakulat legfontosabb tevékenysége továbbra is a szárazföldi alakulatok hadianyag-ellátása, így például könnyűfegyverekkel, tankellenes rakétákkal, lőszerrel, harci járművekkel stb. – H. J.)

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »