Kiharcolták az élvonalba jutást (Teremlabdarúgás, 2. Liga)

Kiharcolták az élvonalba jutást (Teremlabdarúgás, 2. Liga)

Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta a saját rendezésű döntő tornát a KSE Futsal teremlabdarúgó csapata, amely egy másodosztályban töltött szezon után újra kiérdemelte az élvonalban való szereplés jogát.

Péntektől vasárnapig négy csapat részvételével zajlott Kézdivásárhelyen az élvonalba feljutó két csapatról döntő playoff-torna, amelyen a 2-es csoportot megnyerő KSE Futsal mellett a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț (az 1-es csoport győztese), a West Déva (a 3-as csoport győztese), valamint az 1. Ligából kiesett Kolozsvári Clujana mérte össze erejét.

Hírdetés

A Bunduc–Barbócz, Szőcs, Rancz, Vitán (cserék: Gáll, Gajdó, Pakucs, Albu, Dobozi, Bandi, Fábián) összeállításban pályára lépő céhes városiak pénteken a Kolozsvári Clujana elleni kategorikus győzelemmel indították a tornát. A kék-fehérek Gáll, Gajdó, Pakucs, Albu és Dobozi találataival a szünetben 5–0-ra vezettek, így a második félidőre az is belefért, hogy visszavegyenek a tempóból, és végül Gáll újabb két találatával 7–2-re győztek. Szombat este a legnehezebb ellenlábas, a dévai West várt a KSE Futsalra, ráadásul úgy, hogy a játékosok zöme 17 órától a nagypályán játszott 3. ligás mérkőzést. A KSE Futsal ezúttal a Bunduc–Barbócz, Gáll, Rancz, Szőcs (cserék: Ferencz, Pakucs, Vitán, Bandi, Fábián, Gazda) kezdővel játszott, és az első félidőben méltó ellenfele tudott lenni a jóval frissebb dévaiaknak. Szünetben Barbócz és Bandi góljaival 2–2 volt az állás, a végére azonban a fáradtság rányomta bélyegét a házigazdákra, akik 6–2 arányban veszítettek.

Vasárnap délelőtt a Ceahlăul ellen gyorsan feledtette az előző napi keserű kudarcot a Bunduc–Barbócz, Gáll, Albu, Gajdó (cserék: Ferencz, Rancz, Pakucs, Vitán, Bandi, Fábián, Dobozi) felállításban játszó céhes városi gárda, amely már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, köszönhetően Bandi, Pakucs, Albu, Fábián egy-egy, valamint Gáll két góljának (6–0). Bandi kiállítása miatt a második félidőt emberhátrányban kezdte a KSE Futsal, amit a moldvaiak gyorsan ki is használtak és szépítettek (6–3). A hazaiak válasza sem késett sokáig, Gáll újabb két találata megnyugtatta a kedélyeket (8–3), a hajrába még egy vendéggól is belefért, a végeredményt pedig a kapus Bunduc állította be, aki Albu passzát váltotta gólra (9–4).

Eredmények: Kolozsvár–KSE Futsal 2–7, Ceahlăul–Déva 2–7, Ceahlăul–Kolozsvár 3–7, Déva–KSE 6–2, KSE–Ceahlăul 9–4, Kolozsvár–Déva 6–6. A playoff-torna végső rangsora: 1. (és feljutott) Déva 7 ponttal, 2. (és feljutott) KSE Futsal 6 p., 3. Kolozsvár 4 p., 4. Ceahlăul 0 p.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »