Szenvednek az orosz oligarchák

Szenvednek az orosz oligarchák

Újabb szankciókról döntött az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Washington 19 orosz oligarcha és 47 családtagja, ismerőse vagyonát lefoglalja, az országba való beutazásukat betiltja.

Joe Biden elnök szerint külön hatóság fogja levadászni az érintett vagyonokat, amelyek felett egyelőre a Vlagyimir Putyin közeli körébe tartozó vagyonos oroszok rendelkeznek. Biden megismételte, a cél az, hogy Oroszországra nézve a lehető legfájdalmasabb büntetést mérjék. A megcélzott oligarchák között van Dimitrij Peszkov, Putyin szóvivője is.

Hírdetés

Szankcióval sújtják Aliser Uszmanovot is, aki Oroszország egyik leggazdagabb embere, a Metalloinvest alapítója és Putyin közeli szövetségese. Amerikai ingatlanjait és a vagyontárgyait lefoglalták, a luxusjachtját pedig a németek foglalták le. Uszmanovra Nagy-Britannia is szankciókat vetett ki, ugyancsak vagyonbefagyasztással és utazási korláttal sújtják. Uszmanovnak jelentős érdekeltségei vannak két élvonalbeli angol futballklubban, az Arsenalban és az Evertonban. Emellett ő a tulajdonosa az egyik legértékesebb nagy-britanniai lakóingatlannak, az északnyugat-londoni Highgate városrészben lévő Beechwood House-nak, amelynek becsült piaci értéke jelenleg 48 millió font, és övé a Sutton Place nevű 16. századi kastély is a London határában fekvő Surrey megyében.

(MTI, NapiG.)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »