Biden megint elbóbiskolt, ezúttal a klímacsúcson (Video)

Biden megint elbóbiskolt, ezúttal a klímacsúcson (Video)

Hosszú ideig csukva pihentette szemeit Joe Biden, miközben az ENSZ által szervezett klímakonferencia első felszólalóit hallgatta hétfőn a skóciai Glasgow-ban. 

Joe Biden hétfő reggel érkezett a skóciai Edinburghba, az ENSZ klímacsúcsára, és rögtön magára vonta a zöld aktivisták haragját azzal, hogy hatalmas autókonvojjal tette meg a 76 kilométeres utat Glasgow-ba – számolt be a Daily Mail online kiadására hivatkozva a Hirado.

Úgy tűnik, az amerikai elnököt lefárasztotta pörgős európai körútja: Biden vasárnap még Rómában vett részt a G7-ek tanácskozásán, majd Ferenc pápa fogadta őket audiencián a feleségével, Jill-lel együtt. A kamerák ugyanis rajtakapták, hogy

a 78 éves demokrata elnök több mint fél percre becsukta szemeit Glasgow-ban, a klímacsúcs nyitóbeszédei alatt.

Biden jól láthatóan elszundított, és ki tudja, meddig pihent volna így a konferencián, ha az egyik tanácsadója nem lép oda hozzá és ébreszti fel, hogy egyeztessenek a beszédével kapcsolatban. Az elnök ekkor kinyitotta a szemét, és lassan magához tért.

A Daily Mail tudósítója szerint az amerikai elnök ezután átült az első sorba, majd alaposan megdörzsölte a szemeit, hogy meghallgassa Mario Draghi olasz miniszterelnök beszédét.

Hírdetés

Visszaeső álmodozó

Nem ez volt az első alkalom, hogy a 78 éves elnök elszuindikált egy fontos megbeszélés során. Az elmúlt hónapokban két ilyen esemény is történt, amikor az elnök médiastábjának kellett beavatkozni és kiküldeni a Fehér Házban dolgozó fotósokat, illetve kikapcsoltatni a működő kamerákat.

Biden idén szeptember 22-én Boris Johnson brit miniszterelnököt fogadta a Fehér Házban, akivel a brit–amerikai kereskedelmi megállapodásról egyeztettek.

A sajtónyilvános esemény azonban kínossá vált, az elnök ugyanis igencsak furcsán viselkedett.

Augusztus 30-án Biden izraeli kollégájával, Naftali Bennett kormányfővel tárgyalt, és egy hosszú percen át furcsán viselkedett.

Az elnök médiastábja másnap sajtóközleményben cáfolta, hogy Joe Biden elaludt volna, de az, hogy kivágták a számukra kellemetlen részt a találkozóról készült videofelvételből, másról árulkodik.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »