A DAC győzött a Vasas ellen

A DAC győzött a Vasas ellen

Két héttel a bajnoki rajt előtt negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a DAC. Németh Antal együttese hazai közönség előtt a magyar másodosztályban szereplő Vasas ellen játszott felkészülési mérkőzést.

Negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Németh Antal által irányított dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes a Merkantil Bank Liga előző idényének harmadik helyezettje ellen lépett pályára. A budapesti Vasas együttese az előző idényben végig versenyben volt a feljutásért, de az utolsó fordulókban a Gyirmót megelőzte a Vasast a tabellán és végül a Debrecen és a Gyirmót jutott fel.

A Vasas elleni mérkőzésen 2×60 perces félidőt rendeztek, melyen két teljesen más összeállítású csapatot küldött pályára Németh Antal. Az első félidő nagyon küzdelmes mérkőzést hozott. Az első félórában nagyon kevés lehetőséget hozott a találkozó. A 25. percben Taiwo passza után elsőként Divković került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput. A folytatásban az angyalföldi együttes előtt is akadtak lehetőségek, de a piros-kékek sem tudtak mattolni Jedličkát.

Hírdetés

Az első félidő hajrájában az Eb-t is megjárt Schäfer András került nagy helyzetbe, ami után Jova Levente tornázta a léc fölé a magyar válogatott futballista helyzetét. Nem sokkal később pedig Moumou lövése éppenhogy elkerülte a Vasas kapuját, így gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második félidőre mindkét csapat egy teljesen más összeállítású csapattal állt fel. A játékrész elején a DAC egy remek támadás után megszerezte a vezetést, miután Rymarenko passzolt Veselovský elé, akinek lövése a Vasas hálóőréről kipattant a labda, amit Nicolaescu közvetlen közelről a hálóba gurított. A budapesti piros-kékek válasza bő tíz perccel később érkezett, miután a 78. percben Hinora egyenlített.

A folytatásban csendesen csordogált a mérkőzés, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a Vasas állt közelebb az újabb gólhoz. Mindkét szakvezető próbált minden játékosának lehetőséget biztosítani, valamint több taktikai elemet is kipróbálni a vészesen közelgő bajnoki rajtra. A mérkőzés hajrájára a sárga-kékek is több lehetőséget kidolgoztak, mikor már úgy tűnt döntetlennel zárul a mérkőzés, a 119. percben Szalma Dániel egy remek lövéssel megszerezte a győzelmet jelentő találatot a dunaszerdahelyi együttesnek.

A DAC ezzel ismét legyőzte a Vasast, a sárga-kékek legközelebb jövő héten csütörtökön a magyar élvonalbeli Újpest ellen lép pályára, ami a sárga-kékek főpróbája lesz a Partizán Belgrád elleni mérkőzés előtt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »