Az ukrán piacon csak év végén jelenik a meg a koronavírus-vakcina

A közeljövőben a koronavírus elleni vakcinák nem jelennek meg Ukrajna szabad piacán. Az ilyen gyógyszerek szállítása csak 2021 novemberében lehetséges – jelentette ki David Arahamia, a Nép szolgája párt vezetője a Legfelső Tanácsban az egyik ukrán tévécsatorna adásában.

„Bármely kereskedelmi társaság, amely megtalálta, hol vásárolhat oltást kereskedelmi áron, 48 órán belül megkapja az Egészségügyi Minisztérium összes dokumentumát, hogy szabadon értékesítse klinikáin a vakcinákat. A probléma az, hogy sok csaló van, akik azt mondják, hogy „egy héten múlva 30 euróért vásároljon oltást”. Aztán kiderül, hogy előleget kérnek és eltűnnek” – idézte a frakcióvezető szavait a Podrobnosztyi.ua hírportál.

A parlamenti képviselő szerint az összes legnagyobb oltóanyaggyártó a következő évig le van terhelve. 

„A Pfizer hivatalosan kijelentette, hogy ha bármilyen kereskedelmi szállítmányról hallani idén november előtt, az hamis információ. Minden november előtti megrendelés kormányzati megrendelés” – mondta Arahamia.

Hírdetés

Hozzátette továbbá, hogy sok üzletember megpróbál kereskedelmi oltóanyag-készleteket értékesíteni Ukrajnába.

Például, ha az állam megvásárlására szolgáló vakcina 4-5 euróba kerül, akkor 20-30 euró áron készek megvásárolni, hogy idehozzák és felajánlják azt.  

De senki nem adja el őket, az államoknak maguknak is szükségük van ezekre az oltásokra.

A képviselő arra figyelmeztetett, hogy a csalók megpróbálják kihasználni az oltáshiányt.

Nemrég jöttek üzletemberek, és azt kérték, hogy adjanak engedélyt a brit AstraZeneca-hoz, amelyet a fizetni hajlandó embereknek adunk el. Semmi gond, 48 órán belül megkapják a dokumentumokat, egy hét múlva visszatérnek, ez átverés volt, nincs semmilyen AstraZeneca – magyarázta David Arahamia.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »