Olaszország elnöke üdvözletet küldött Ferenc pápának beiktatása évfordulója alkalmából

Olaszország elnöke üdvözletet küldött Ferenc pápának beiktatása évfordulója alkalmából

2013. március 19-én került sor Ferenc pápa beiktatási szertartására. A nyolcadik évforduló alkalmából az Olasz Köztársaság elnöke, Sergio Mattarella üzenetet küldött az egyházfőnek.

„Szűz Mária, Szent József, Szent Péter és Szent Pál, valamint Assisi Szent Ferenc közbenjárását kérem, hogy a Szentlélek kísérje szolgálatomat, és mindnyájatoktól azt kérem: imádkozzatok értem” – ezekkel a szavakkal fejezte be Ferenc pápa a beiktatási szentmisén mondott homíliáját 2013. március 19-én a Szent Péter téren. A szertartáson mintegy 200 ezer hívő volt jelen.

Sergio Mattarella Ferenc pápának küldött üzenetében kifejezi jókívánságait és megjegyzi, hogy a pápa „folyamatos és fáradhatatlan tanúságtétele” a jóakaratú emberek számára „a támasz és a vigasz forrása”. A köztársasági elnök hangsúlyozza, hogy a testvériség szellemében végrehajtott tettek megnyitják „az elméjét és a szívét egy békésebb, virágzóbb, igazságosabb együttélés előtt, amelyet a pápa Iraknak és az egész világnak kért legutóbbi, fontos apostoli útja során”. A világszerte továbbra is sok embert sújtó járvány rávilágított az egyes országok és az egész nemzetközi közösség sérülékenységére, miközben igazságos és hatékony módon igyekeznek kezelni a jelenlegi vészhelyzetet.

Hírdetés

Sergio Mattarella továbbá megjegyzi: Ferenc pápa felhívása arra, hogy „a testvériség szellemében cselekedjünk a nehéz körülmények leküzdése érdekében, erős felhívás a felelős állampolgári viselkedés gyakorlására”, egyben „biztos útmutató az intézményi és politikai pozíciókat betöltők számára”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »