Soron kívül, jogtalanul kapott oltást a népszerű egykori szlovák teniszezőnő a pozsonyi kórházban

Soron kívül, jogtalanul kapott oltást a népszerű egykori szlovák teniszezőnő a pozsonyi kórházban

A kórház vezetősége áthelyezte az illető alkalmazottat. Eredetileg kizárólag az egészségügyi dolgozók, a kritikus infrastruktúrák alkalmazottai és más, frontvonalban lévő alkalmazottak kaphatják meg az oltást a vakcinázás első fázisában – mivel korlátozott mennyiségű oltóanyag áll csak rendelkezésre. Cibulková és férje egyik kategóriába sem tartozik.

A kórház igazgatónője szerint nem az egész intézmény, hanem csak egyetlen alkalmazott hibázott, egyben elutasítottak minden kivételezést azokkal szemben, akik nem szerepelnek az oltási terv által meghatározott csoportokban.

Hírdetés

Cibulkováék nem csak az egészségügyi dolgozókat előzték meg az oltással, az oltási terv második fázisában kapnának vakcinát a 65 év felettiek és a krónikus betegséggel küzdők, a harmadik fázisban a pedagógusok és a marginalizált közösségek, és csak a negyedi fázisban kapna oltást mindenki más. A jelenlegi kilátások szerint Cibulková és férje a többi  hétköznapi szlovák állampolgárral együtt csak valamikor tavasz végén, nyár elején kaphatta volna meg a vakcinát.

Az már csak hab a tortán, hogy Cibulkoá korábban nagyban propagálta a homeopátiát, ráadásul hivatalos állandó lakhelye Dubajban van, és nem Szlovákiában fizet adót.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »