Élő adásban oltják a legfelsőbb tisztségviselőket

Élő adásban oltják a legfelsőbb tisztségviselőket

Vasárnap, röviddel tíz óra után az egészségügyi minisztérium közösségi oldalán élőben közvetítette, amikor Zuzana Čaputová, köztársasági elnök és a kormány több tagja is megkapja a koronavírus elleni védőoltást.

Zuzana Čaputová, köztársasági elnök szavai szerint

a vakcina a legjobb lehetőség arra, hogy kilábaljunk ebből a nehéz helyzetből, amelyet a világjárvány okozott. Szavai szerint megérti a polgárokat, akik tartanak a védőoltástól. Elismerte, ő maga is többször gondolkodott rajta.

 – mondta, majd felhívta az ország lakosait, hogy ők is fogadják meg a szakemberek ajánlását. A saját és a kormány több tagjának elsődleges oltását a polgárok felé intézett komoly kommunikációnak minősítette, mert szerinte csak a tömeges oltással lehet stabilizálni a jelenlegi helyzetet, csak így lehet visszatérni az élet normális kerékvágásába.

Grendel Gábor, a parlament alelnöke kulcsfontosságúnak tartja az oltást

a járvány terjedésének további megakadályozásaként. „Az oltás a felelős hozzáállást mutatja önmagunkkal és másokkal szemben is“ – emelte ki.

Hírdetés

Milan Krajniak, szociális miniszter

az oltás előtti sajtótájékoztatón elmondta, 83 éves apósa éppen legyőzte a koronavírust, őrá és a szüleire gondol, amikor aláveti magát az oltásnak. Szavai szerint „a mai nap ad reményt, hogy nyáron végre normális életet élhessünk“.

Vasárnap elsőként a köztársasági elnöknő, Zuzana Čaputová kapta meg a koronavírus elleni védőoltást

a Pozsonyi Egyetemi Kórházban, majd a kormány több tagja következett.

A nap folyamán az első vonalban dolgozó egészségügyi dolgozók oltásával folytatódik a folyamat.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »