Jogállamiság – Új fegyvert aktivált a magyar és a lengyel külügyminiszter

Jogállamiság – Új fegyvert aktivált a magyar és a lengyel külügyminiszter

Magyarország és Lengyelország „a liberális ideológiai véleményelnyomással” szembeni együttes fellépés érdekében közös összehasonlító jogi intézetet hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután fogadta lengyel kollégáját, Zbigniew Raut.

Szijjártó Péter azt mondta: a nemzeti érdeket egyértelműen előtérbe helyező, keresztény alapokon politizáló két patrióta kabinet politikája sokszor megemészthetetlen a „nemzetközi liberális fősodor” számára, amely ezért folyamatosan támadja a két országot.

Hírdetés

A közös jogi intézet „a kellő jogi biztonságot, bázist és tudást fogja felhalmozni a liberális ideológiai véleményelnyomással szemben” – emelte ki. Hangsúlyozta, hogy nem volt köze a jogállamisághoz korábban azoknak a témáknak, amiket ezzel az indokkal hoztak fel ellenünk a korábbi kritikák, támadások esetén.

Kérdésre válaszolva kifejtette: az a céljuk, hogy legyen egy átfogó kép, országokra lebontva a jogállamisági vádakkal érintett területek jogi szabályozásáról. Példaként azt említette, hogy a lengyel bírósági átalakítás nyomán is jogállamisági kifogásokat hoztak fel nyugati országok, de azután kiderült, hogy például Spanyolországban is olyan szabályozás van, mint amilyet a lengyelek bevezettek.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy mindkét ország elutasítja az Európai Bizottság új migrációs paktumát, valamint hogy Varsó és Budapest között gyorsvasúti kapcsolatot kell létrehozni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »