Szándékosan nem mondja meg a Facebook, miért töröl magyar felhasználókat?

Napok óta nem szolgál válasszal arról a Facebook, miért távolították el sok magyar profilját. Az ügy közben újabb érdekes epizóddal bővült. A Facebooknak eddig is voltak érdekes ügyei, az azonban, ami a napokban kezdődött, minden korábbinál furcsább. A jól ismert kitiltási hullámra gondolunk, amely során sok magyar profilját egyszerűen száműzte rendszeréből a közösségi oldal.

A történet időközben újabb érdekes epizóddal bővült, melyről ugyancsak olvasónk számolt be.

Gergely egy különös üzenetre lett figyelmes, amely ránézésre a Facebooktól érkezhetett. Ennek tartalma alapján a közösségi oldal úgy döntött: nem jogosult a szolgáltatás használatára, ám azt, hogy mi okból, már nem közölték vele. „Biztonsági okoknál fogva sajnos nem adhatunk további tájékoztatást arról, miért tiltottuk le a fiókodat. A döntés végleges. Köszönjük megértésedet!” – így a levél, melynek tartalmát az érintett mutatta meg nekünk.

Hírdetés

A tiltásparában érintett többi felhasználó sem kapott magyarázatot a Facebooktól profilja eltűnése miatt, ami több mint furcsa. A napokban rengeteg, hasonló tartalmú olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, ebben kivétel nélkül mindenki arról írt: a Facebook bárminemű indoklás nélkül vágta ki az oldalról. Pedig a Facebooknak nem szokása az ilyesmi, még a súlyos rendszerhibák után is közölnek általában valamit. A rejtélyes tiltásokról viszont semmit.

A felhasználók eltűnése miatt a legnagyobb magyar oldalak is megszenvedik az ügyet: top 10-es listánk alapján Tibi atya az egyik legnagyobb vesztese a napok óta tartó zajló különös eseményeknek, de sokat bukott az énekes/zenész/tévés Kasza Tibor is.

hvg.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »