”Most eljött az a pillanat, hogy mi mondjuk, takarodjanak a románok”

Mi Hazánk Mozgalom várja Magyarországra a nagy román hazafiakat! A párt a szegedi román konzulátus előtt tiltakozott az Úz völgyi temetőnél történt erdélyi magyarok elleni támadás miatt. A Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke arra szólította fel a román állampolgárokat, ha ennyire nem szeretik a magyarságot, akkor nyugodtan elkerülhetik az országot.

– Kemény legények voltak ott az Úz völgyében, sikerült idős embereket bántaniuk, várjuk őket Magyarországra. Meg fogják tanulni egy életre, hogy a magyar nehezen ébred, de eszmélni fog – üzente a Mi hazánk Mozgalom megyei elnöke.

Dorogi György szerint a román állampolgárok, ha ennyire nem szeretik a magyarságot, nyugodtan elkerülhetik az országot is, mehetnek Szlovákián, vagy Ukrajnán keresztül a Nyugat-Európai munkahelyeikre, úgyis csak szeméthegyet, mocskot hagynak maguk után.

Ennek érdekében a Mi Hazánk Mozgalom minden eszközt be fog vetni, hogy pokollá tegyék az életüket, akár demonstrációkat, és félpályás útlezárásokat is. Emellett Nagy-Magyarország matricákat is fognak ragasztani román rendszámú autókra.

Az Úz völgyi magyar temetőben történt incidensről a megyei elnök elmondta, példátlan atrocitás érte a magyarságot, a békésen, élőlánccal tiltakozó magyarokat a román feldühödött csőcselék, szokás szerint hátulról megtámadta és bántalmazta.

Hírdetés

Hozzátette: ez a helyzet hónapok óta érlelődött, az erdélyi magyarok folyamatosan gondozták a temetőt, amelyben mintegy ezer hősi halott van, és mindössze egy román áldozat. 15 kilométerrel arrébb viszont van egy olyan temető, ahol a román és orosz katonák vannak eltemetve, azzal azonban nem törődött senki, nyakig érő gazban áll.

Dorogi György szerint a feldühödött csőcselék nem magától ment a temetőhöz, és kezdte a támadást, ebben a papság biztos, de akár a kormány is támogathatta.

– Minden egyes focimeccsen, nacionalista megmozduláson azt skandálják, hogy takarodjanak a magyarok. Most eljött az a pillanat, hogy mi mondjuk, takarodjanak a románok – mondta el Dorogi György.

Nagy Szabolcs

Makó Híradó


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »