LMP-s rehabili

LMP-s rehabili

Amnesztiát adna volt párttársainak és rehabilitálná őket az LMP – erről a párt ügyvezetője beszélt a Magyarország Élőben című műsorban. Kanász-Nagy Máté szerint ugyanis több tagtársukkal is sokszor méltatlanul bántak, példaként Szél Bernadettet említette. Smuck Erzsébet szerint a rehabilitáció azért is fontos lenne, mert akkor az öko-párt megújulva, valóban a zöld vonalon tudna továbbhaladni.

Nem csak a választóktól, hanem volt párttársaitól is bocsánatot kérne az LMP. Kanász-Nagy Máté az ökopárt ügyvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elismerte, hogy sokszor méltatlanul bántak több tagtársukkal. A politikus név szerint említette Szél Bernadettet az LMP volt társelnökét, akinek a rehabilitálását Kanász-Nagy Máté fontosnak tartaná.

Hírdetés

Az ügyben a Hír TV kereste Szél Bernadettet is, hogy visszatérne-e a pártba, de egyelőre nem érték el. Schmuck Erzsébet viszont – aki maga is kapott korábban büntetést a fegyelmi bizottságtól – azt mondta: a volt pártagok rehabilitációja feltétele lenne annak, hogy az LMP megújulva és a zöld vonalon haladjon tovább.

Az ügy azért kerülhet újra napirendre az LMP-n belül, mert a párt fegyelmi bizottságának elnöke Moldován László az EP választási kudarcot követően lemondott budapesti elnöki posztjáról és korábban már eltiltották az etikai bizottságban való részvételtől is. Szél Bernadett ugyanakkor az elmúlt hónapokban a Momentum választási kampányában vállalt nyíltan szerepet és Hadházy Ákossal közösen részt vettek a párt eredményváróján is.

Rehabilitálná volt párttársait az LMP


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »