Most meg a pakisztáni agysebészek jönnek? Egyszerűen hihetetlen!

Az egészségügy területén megvalósítható együttműködésről egyeztetett a héten Szabó István pakisztáni magyar nagykövet és Amír Mahmud Kájáni, az ország egészségügyi minisztere. Ennek része 500 magyarországi ösztöndíj pakisztáni diákok számára – számolt be a találkozóról az Ary News helyi tévécsatorna. Szabó István nagykövet a csütörtöki találkozó után azt mondta, hogy 500 ösztöndíjat ajánlott fel pakisztáni diákok számára.

A lehetőség főként orvosnak és ápolónak tanuló hallgatók számára lesz elérhető. A portál beszámolója szerint a diplomata a pakisztáni műtéti eszközök beszerzése iránt is érdeklődött.

Hírdetés

Kájáni közölte, hogy értékeli Pakisztán és Magyarország egészségügy területén történő együttműködését, és kifejezte vágyát, hogy tovább erősítse azt. Az ösztöndíjakról a miniszter elmondta, hogy a középpontban az ápolási szektor megerősítése állt, amely a jelenlegi Imran Khan vezette kormány egyik legfontosabb ígérete.

A magyar nagykövet kifejezte azon szándékát, hogy szorosan együttműködjön Pakisztánnal az egészségügyi szektor további előmozdítsa ügyében. Tavaly Magyarországon már közel 30 ezer EU-n kívüli diák tanult.

(Napi – arynews.tv nyomán)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »