Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta

Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta

Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.

Ezen pártok „csak a problémákról beszélnek, de megoldásokkal nem szolgálnak” – mondta egy nyugat-európai szélsőséges az általa populistáknak címkézett politikai erőkre utalva.

Időutazás.

Legutoljára ezt az 1980-as években az MSZMP Központi Bizottságának tagjai hangoztatták, akkor nem a populistákra, hanem az úgynevezett másként gondolkodókra utalva.

Mennyivel őszintébb volt az a korszak.

A kommunisták nyíltan bevallották, hogy ők gondolatrendőrök is. Aki nem úgy gondolkodik, mint ők, azok az – általuk kreált kifejezés – „ellenséges ellenzék” csoportjába tartoznak.

Egészen nagy költők is gyarapították ezt a csoportot.

Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ. Ez a címke ravaszabb, mert a „másként gondolkodó” kifejezés tiszteletet is adott: elismerte, hogy a másik is gondolkodik.

A „populista” csak bunkóz, de el nem ismer.

Azzal kapcsolatban, hogy kilenc országból tizenkét tagpárt kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését, aláhúzta: „nem félek ettől a vitától” – rögzítette a lenini alak.Mint mondta, megkapta a szükséges számú indítványt ahhoz, hogy a politikai közgyűlés következő ülésének napirendjére vegyék a Fidesz tagságának ügyét.

Hírdetés

Azaz a lenini hasznos idióták akarata jut érvényre.

„A politikai szakirodalomban Lenin nyomán ők a hasznos idióták, akik miközben azt hiszik, hogy szellemi harcot vívnak, valójában mások, sőt az ellenfeleink hatalmi érdekeit szolgálják” – mondta Orbán Viktor egy német újságnak nyilatkozva.

És hamar felszínre jött a szavak demonstrálása.

Már előtte, a magyar kormányfő egyértelművé tette: ez az EPP azon tagjaira is vonatkozik, akik „az egység, az erők összefogása helyett a megosztást tartják jónak”.Lehet, hogy „Juncker úr javasolja a mi kizárásunkat, de én sosem követelném a luxemburgiak kizárását”, mert ez „a baloldal malmára hajtaná a vizet, és Európa baloldali hatalmi átvételét készíteném elő ezáltal.”

Lenini alakok diktálnak a konzervatívnak mondott pártszövetségben.

A magyar kormánynak az isiászos politikus elleni plakátkampányát a leghatározottabban elítélte az extrém konzervatív. Ez a kampány „megengedhetetlen” – mondta az isiászos elnök barátja, hozzátéve, hogy az EPP „egy nagy család, amelyben lehetnek viták, de van egy határ”, és ezt Orbán Viktor átlépte.

Kikkel került ily módon egy platformra a konzervatív?

A magyar politika egy szélsőséges alakja, aki 2006. október 23-án európai uniós polgárokat veretett véresre, tapostatott le lovas rendőrökkel, és okozott nekik maradandó sérülést fejmagasságban kilövetett gumitöltényekkel, nos ez a szélsőséges hisztériázott most egy német lapban.

Mert ott szalonképes.

„Orbán Viktor, Marine Le Pen francia és Matteo Salvini olasz jobboldali pártvezető „a gyűlölet és az ellenségeskedés korát hozzák el”.Itt nincs helye taktikázásnak – zárult a gyurcsányi fenyegetés.

„Gyűlölet, ellenségeskedés” – írta egy tömegbe lövető.

Ebbe a mélységbe zuhant le, ilyen figurák társaságába züllött, ennek az „eszmeiségnek” a hasznos idiótájává süllyedt a nyugat-európai konzervativizmus.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »