Tényleg bolond ez a köcsög Macron: barnainges nácik tüntetnek ellenem!

Úgy tűnik, Franciaországban még 2018-ban is könnyedén kijátszható a nácizmus kártyája. A francia elnök legutóbbi megszólalásában még ennél is tovább ment a degradáló jelzők pufogtatásában: a tömegben megbúvó „barnainges nácikat” és a „barna pestist” okolta a hétvégi demonstrációk erőszakossá válásáért. Ugyanakkor meglehetősen hiteltelenné teszi a francia elnök a vágyvezérelt víziót, miszerint a tüntetéseken különféle szélsőbaloldali, antifa csoportok is részt vettek…

Mint arról mi is írtunk korábban, Franciaországban hetek óta tömegmegmozdulásokat tartanak, így tiltakozva Emmanuel Macron politikája ellen.

A tüntetéssorozat kirobbanásának elsődleges oka, hogy a francia elnök az üzemanyag adójának radikális emelését tervezi 2019. január elsejétől.

A környezetvédelem álcája mögé bújtatott intézkedés finoman szólva sem növelte a liberális politikus – már eddig sem túlságosan pozitív – megítélését a nyugat-európai országban. Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint a franciák háromnegyede elégedetlen az államfő eddigi teljesítményével.

Az interneten felháborodott autósok által néhány hete indított, a gépkocsikban kötelezően tartandó láthatósági sárga mellényről elnevezett „sárgamellényesek” mozgalma nagyobb útkereszteződések, benzinkutak, bevásárlóközpontok, repülőterek, pályaudvarok, autópályák le- és felhajtóinak elfoglalásáról, valamint a párizsi körgyűrűn forgalomlassító akciók tartásáról vált ismertté.

Hírdetés

Macron a legutóbbi hétvégén tartott demonstrációkat követően (melyeken könnygázt és gumilövedéket is bevetettek a demonstrálók ellen) gengsztereknek nevezte a tüntetéssorozat szervezőit, akik egyébként a pártok és a Franciaországban hagyományosan erős szakszervezetek befolyásától mentes, a közösségi oldalakon spontán szerveződő több tízezres tömegrendezvények lebonyolításában segédkeztek.

A francia elnök legutóbbi megszólalásában még ennél is tovább ment a degradáló jelzők pufogtatásában: a tömegben megbúvó „barnainges nácikat” és a „barna pestist” okolta a hétvégi demonstrációk erőszakossá válásáért.

Ugye csak viccel, elnök úr?

Nem nehéz kitalálni, hogy ezen kifejezések használatával Macron a Marine Le Pen vezette jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábban Nemzeti Front) aktivistáit hasonlította a harmincas évek német nemzetiszocialistáihoz.

Ugyanakkor meglehetősen hiteltelenné teszi a francia elnök a vágyvezérelt víziót, miszerint a tüntetéseken különféle szélsőbaloldali, antifa csoportok is részt vettek, és egyes helyszíni beszámolók szerint jelentős szerepük volt az erőszak eszkalálódásában.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »