A háttérhatalom néger szolgája már 2004-ben Európa színes bőrű idegenek általi elözönléséről hadovált

Kofi Annan egykori ENSZ-főtitkár egy 2004-es beszédéből kiderül, hogy már akkoriban a migráció elősegítését tervezte a világszervezet. Míg az ENSZ egyes döntéshozói akkor még óvatosabban fogalmaztak a bevándorlás árnyoldalának is figyelmet szentelve, a világszervezet nemrégiben közzétett migrációs csomagjából hiá­nyoznak az ilyen jellegű megfontolások – írja a Magyar Idők.

Már 2004-ben a törvényes migráció fokozására hívta fel az Európai Uniót Kofi Annan egykori ENSZ-főtitkár. A ghánai diplomata arra is javaslatot tett az Európai Parlamentben tartott díjátadón, hogy szélesítsék ki a törvényes migráció lehetőségeit a képzett és a képzetlen bevándorlók előtt egy­aránt, és a családegyesítés elősegítését is szorgalmazta.

A világszervezet akkori vezetője kijelentette, hogy nemcsak a migránsoknak van szükségük Európára, hanem Európának is kellenek a migránsok.

Hírdetés

Egy zárt Európa egyre gonoszabbá, szegényebbé, gyengébbé és öregebbé válna, ám ha kinyitja kapuit, földrészünk igazságosabb, gazdagabb, erősebb és fiatalabb lesz” – fogalmazott.

Kofi Annan annak az aggodalmának is hangot adott, hogy bevándorlás nélkül az EU népessége több mint ötvenmillió fővel fog csökkenni századunk derekára az ezredfordulóhoz képest, emellett gazdasági válságokat vizionált, valamint azt, hogy számottevő migráció nélkül kontinensszerte akadoznak majd a szolgáltatások a munkaerőhiány következtében. Szavai szerint az Orosz Föderáció, Japán és más ázsiai országok hasonló problémáit is csak a bevándorlás képes orvosolni.

Figyelemre méltó egybeesés, hogy Ban Ki Mun, az ENSZ következő elnöke a The Guardian napilap egy 2007-es véleménycikkében arról írt, hogy a világszervezet első, 2006 szeptemberében megtartott migrációs csúcsát több mint két évvel korábban – nagyjából a ghánai főtitkár beszédével egy időben – kezdték előkészíteni.

A második migrációs csúcsot egy hónappal később, 2006 októberében rendezték. A dél-koreai diplomata az írásban a modern közlekedési módok által lehetővé vált mobilitást – a migránsoknak a fejlett világba áramlását – olyan lehetőségként említette, amely enyhítheti korunk egyenlőtlenségeit.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »