Most már mosakodik a momentumos… A homokosok, a cigányok és a zsidók bocsánatáért esdekel…

Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke videóüzenetben kért elnézést a tegnapi napon kiszivárgott hangfelvételben érintettektől.

A Momentum képviselőjelöltje, Nemes Balázs bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen a pécsi szervezetben, miután kiszivárgott egy nyolc évvel ezelőtti felvétel, amelyen politikailag nem éppen korrekt nézeteit hangoztatja. A helyi tagok egyhangúan támogatásukról biztosították.

Nemes Balázs elnézést kért ebben többek közt az alábbi mondatok hangzanak el: „A felvétel nyolc éve készült, ekkor tizenhét éves voltam, most huszonhat vagyok. Tizenhét évesen olyan kijelentéseket tettem, amelyek ma már nagyon távol állnak tőlem.

Szeretnék bocsánatot kérni azoktól a melegektől, zsidó és roma származású magyar emberektől, akiket mondataimmal bántottam, megsértettem.

Hírdetés

2010-ben lázadó, vidéki fiatalként engem, ahogy több százezer magyar fiatalt is, a Jobbik tudott megszólítani a politikai pártok közül.

A szerencsésebbek közé tartoztam, mert később olyan lehetőségeket kaptam az élettől, amelyek sokaknak nem adatnak meg. Világot láttam, nyitott és befogadó közösségekhez tartoztam és tartozom azóta is, amelynek köszönhetően rájöttem, hogy korábbi értékrendemmel már nem tudok, és nem is akarok azonosulni.

Most egy szélsőséges eszméktől távol álló, kritikusan gondolkodó, a világra nyitott magyar közgazdász, politikus vagyok. A Momentummal is azért dolgozom nap mint nap, hogy azt az üzenetet vigyem el a fiataloknak, hogy a szélsőségesség nem opció.

A magyar politikai kultúra rengeteg gyűlöletet és ellentétet szül a társadalomban. A politika eggyé lett az utálkozással és a törzsi háborúkkal. Mi politikai békét szeretnénk az országban, és ennek az is része, hogy bocsánatot tudunk kérni egymástól.”

mno


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »