Így semmisült meg a kamerák előtt az MSZP elnöke

Így semmisült meg a kamerák előtt az MSZP elnöke

Molnár Gyula már hétfő délután lapunk kérdésére is elismerte, azt amit Botka László korábban hangoztatott, az MSZP szavazók fegyelmezettek, és ha nincsen MSZP, akkor is a kormányváltó szavazatot fognak leadni – ám azt a Jobbikra.

„Azt kell mindenkinek megértenie, az MSZP szavazók nem fognak új formációkra szavazni, az MSZP szavazók vagy otthon maradnak, vagy pedig erősíteni fognak esetlegesen, bizonyos helyeken szélsőséges politikai pártokat”

– fogalmazott Kálmán Olgának hétfő este Molnár Gyula.

Nem ez volt az egyetlen érdekesség a HírTV Egyenesen című műsorában: ugyanis Molnár Gyula belekeveredett a hekkelés kérdésébe is.

Amíg az élő interjú elején a pártelnök még arról beszélt, hogy Botka László „nem bukott meg”, és csak amiatt lépett vissza, mert a partnerek nem igazolták vissza az egyébként „helyes stratégiáját”, 20 perccel később már elismerte: valakik meghekkelték a pártját.

Na, de kik? A Fidesz, vagy baráti tűz csinálta ki Botka Lászlót?

Hírdetés

Erre a kérdésre viszont nem sikerült választ kicsikarni Molnár Gyulából: „én nem gondolok ebből a szempontból semmire”.

Sőt, szerinte az ügy szempontjából nem is érdemes keresni az árulókat a pártjában – és nem is érdekli, kik voltak azok.

A beszélgetés akkor változott igazán kínossá, amikor szóba jött a Molnár Zsolt-Lattmann Tamás-Tarjányi Péter triumvirátus. Molnár Gyula nem tudta sokáig rejtegetni, hogy ők állhatnak a háttérben – ám ígéretet tett arra, hogy ki fogja ezt nyomozni.

Különös véletlen, de Hont András, a HVG újságírója követte Molnár Gyulát a stúdióban, aki viszont azt idézte fel, hogy ő még a múlt héten beszélt Lattmann Tamással, és neki elmondta a nemzetközi jogász, hogy őt még 2016 tavaszán kérte fel jelöltnek Molnár Zsolt.

Az újságíró szerint „tök egyértelmű”, hogy alibiznek az MSZP-sek, így akkor is, amikor Majtényi Csabában gondolkodtak – és ebbe a nihilbe rondított bele Botka László.

A végzete utol is érte Botkát – a szocialista pártnak nem áll szándékában az Orbán-kormány leváltása.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »