92 idős embert fosztott ki szűkebb hazánkban egy felvidéki tót, a pénzt luxusutazásra és rulettre költötte

Játékszenvedélye miatt 25 magyarországi városban 92 alkalommal fosztott ki időseket egy 45 éves szlovák állampolgár – mondták a Debreceni Rendőrkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján.

A nyomozók már korábban felfedezték, hogy kapitányságonként egy-két hasonló bűncselekményt követtek el idősek sérelmére, az elvitt érték százezertől másfél millió forintig terjedt. Az elkövető módszere azonos volt: egy közüzemi szolgáltató dolgozójának adta ki magát, nagy címletű pénz váltására hivatkozott, kifigyelte, hogy az idősek honnan veszik elő a pénzüket, majd elterelte a figyelmüket, és meglopta őket.

Debrecenben 2016 augusztusában kifosztottak egy 90 év körüli embert. A nyomozáskor kiderült, hogy az elkövető egyedül dolgozott és az összes megyét végigjárta. Az azonosításhoz igénybe vették külföldi nyomozók segítségét is, így jutottak el a szlovák állampolgárságú, de magyarul jól beszélő férfihoz, akit idén március 6-án végül Győrben kaptak el.

Hírdetés

A tolvajt szenvedélybetegsége, a rulettezés vezérelte, de a kifosztásokból származó milliókból luxusutazásait is finanszírozta, így eljutott Spanyolországtól Dubajon át a Seychelle-szigetekig.

Korábban Felvidéken is kifosztott embereket. Mivel jogosítványa nem volt, vonattal vagy busszal jutott el a nagyvárosokba, ott kifigyelte későbbi áldozatait, és a lakásukig kísérte őket.

A rendőrség sajtótájékoztatóján Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy dolgozóik mindig előzetes értesítés alapján veszik fel a kapcsolatot az ügyfelekkel, és a cég logójával ellátott formaruhában jelennek meg. Készpénzzel egyáltalán nem foglalkoznak. A vízóra-leolvasóknak igazolványuk van, amelyen a személyi igazolvány száma is szerepel.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »