72 éves férfit rabolt ki, 9 évet kapott

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a Szolnoki Törvényszék egy 23 éves fiatalembert, aki megtámadott és kirabolt egy 72 éves férfit a kunszentmártoni buszpályaudvaron – közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fiatalember 2022. március 16-án délelőtt igyekezett az idős ember bizalmába férkőzni a kunszentmártoni buszpályaudvaron. Másfél órán át nem tágított mellőle, a mosdóba is követte. Ezután hátulról egy borospalackkal megpróbálta leütni, de a nyugdíjas kivédte a támadást. Ekkor ököllel arcon ütötte, a falhoz szorította, megragadta a torkát, a másik kezével pedig kivette a kabátzsebéből a tárcáját, és elszaladt.

A férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. A rabló mintegy húszezer forintot zsákmányolt és a tárcában magával vitte áldozata igazolványait is – írták.

Hírdetés

A Kunszentmártoni Járásbíróság 2023. október 25-én a fiatalembert felfegyverkezve, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt 9 év fegyházra ítélte.

A döntés ellen a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék azonban a napokban meghozott másodfokú döntésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »