5 dolog, ami akkor történik veled, ha reggel edzel

5 dolog, ami akkor történik veled, ha reggel edzel

Biztosan jó néhányan vagyunk, akik számára teljesen elképzelhetetlennek tűnik a kora reggeli edzés. Nemcsak azért, mert képtelenek vagyunk olyan korán felkelni, hanem azért is, mert úgy érezzük, hogy a testünk ezekben az órákban egyszerűen nincs kész a sportolásra. Pedig ha sikerülne átállítani a napi ritmusunkat, sokat nyerhetnénk vele.

A magam részéről mindig is irigységgel vegyes csodálattal tekintettem azokra az ismerőseimre, akiket reggel hatkor vagy hétkor kidob az ágy, és fél óra múlva már a Margitszigeten róják a köröket, hogy aztán egy gyors zuhany és reggeli után mindenkinél fittebben és frissebben kezdjenek bele a napi teendőkbe. Eközben nekem még arról is győzködnöm kell magam, hogy kimásszak a puha paplan alól és szinte lehetetlen kihívásnak tűnik ennyire átalakítani az életritmusomat – írja a bien.hu.

Azok szerint, akik már átküzdötték magukat valamilyen életmódváltáson, egy idő után egyszerűen beáll az új rutin és képesek leszünk olyan dolgokra, amikről korábban azt hittük, hogy sosem. De ha logikusan átgondoljuk, sokkal praktikusabb beiktatni egy reggeli edzést, hiszen ezt aztán igazán nehéz bármilyen kifogással elmulasztani.

Míg a munka utáni sportolást egy találkozó, vagy egy beeső projekt, túlóra, esetleg egy fárasztó munkanap miatt is hajlamosak vagyunk elhalasztani, egy jól kialakított reggeli rutint semmi sem zavarhat meg.

A sport serkenti ugyan az étvágyat, de a gondolat, hogy már reggeli előtt elégettél jó néhány kalóriát, arra motivál majd, hogy ne a péksüteményért és a cukros müzliért nyúlj, hanem valamilyen egészséges és tápláló ételt vigyél be a szervezetedbe, ami aztán egész délelőttre feltölt energiával. Válassz egy gyümölcsös zabkását, esetleg egy-két szelet teljes kiőrlésű pirítóst zöldségekkel, és egész másképp fog telni a délelőtt.

Hírdetés

Gondoljuk csak végig, hogyan is telik egy-egy reggelünk a munkahelyen: megérkezünk, főzünk egy kávét, talán még arra is van időnk, hogy átböngésszük a híreket és csevegjünk egy kicsit a kollégákkal a múlt hétvégénkről. Ha sport után érkezünk, garantáltan tele leszünk energiával, így pedig sokkal könnyebb a munkára összpontosítani.

Az eredményt a munkánkon és a hangulatunkon is hamar érezzük majd.

A korai sportolás után hajlamosak vagyunk jobb döntéseket hozni. Frissebbek és összeszedettebbek vagyunk, jobb minőségű ételeket veszünk, hiszen nem akarjuk tönkretenni a reggeli edzésünk eredményét azzal, hogy össze-vissza eszünk, és az esténkről is másképp döntünk annak fényében, hogy megyünk-e reggel edzeni. Egy apró lépés kell csak a nagy változáshoz.

Ha munka után, vagy esetleg nagyon későn, már estefelé megyünk sportolni, a testünk sokkal nehezebben nyugszik majd le a nap végén, így az elalvás sem biztos, hogy könnyen fog menni. Ahelyett, hogy álmatlanul forgolódnánk, térjünk át a reggeli mozgásra, ami bár eleinte biztosan kihívást jelent majd a korai kelés miatt, hosszú távon nyugodtabb és mélyebb alváshoz vezet.

Ez jó hír, hiszen így reggel könnyebben kelünk majd és húzzuk fel az edzőruhát legközelebb is, és szép lassan kialakul az új életritmus, amelyben már az lesz elképzelhetetlen, hogy hogy is bírtuk ki a reggeleket edzés nélkül.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »