5 arcvékonyító szépség trükk, ha pufi az arcod

Nem minden nő szereti pufi arcát, pedig szerencsések, mert fiatalos külsőt kölcsönöz, mindössze van pár dolog, ami nem kifejezetten előnyös nekik. Az alábbi öt szépség-hack azonban segít kiemelni a kerekded arc szépségét.

A frufru eltakarja a homlokot, az állig érő bubi pedig úgy keretezi az arcot, hogy ezáltal még kerekebbnek mutatja. Ha mégis ilyen hajat szeretnél, ajánlott a hosszabb verziója, azaz legalább az állad alá érjen. A „long bob”, azaz hosszú bubi a legelőnyösebb, főleg akkor, ha középen választod el a hajad, mert az nyújtja az arcot. A hosszú haj szintén segít elterelni a figyelmet a pufi arcról, a hosszú, göndör haj pedig határozottan kisebbnek mutatja az orcákat. Oldalt is elválaszthatod a hajad, ilyenkor az a legjobb, ha a kisebb oldalon a füled mögé teszed. Ha összefognád a sörényed, lehetőleg ne a tarkónál, hanem minél magasabban kösd össze – írja a bien.hu.

Hírdetés

Felejtsd el a nagy, kerek klipszeket, egy pufi archoz mindig lógós fülbevaló illik. Ez a forma ugyanis nemcsak időtlen, elegáns és nőies, de szépen ellensúlyozza az arc kerekdedségét. A kis és nagy karikák sem előnyösek, de a vékony, kecses fülönfüggők szépen keretezik és hosszítják a pofit.

Azt mondani sem kell, hogy a megfelelő kontúrozás rengeteget alakít egy pufi arcon: a járomcsont alatti részre mindig tegyél sötétebb színt, ezzel egy természetesnek tűnő árnyékot kreálva. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a hangsúlyos szemek is elterelik a figyelmet az arc kerek formájáról, így a megfelelő szem-smink is nagyon fontos. Ez nem jelenti azt, hogy a hétköznapokban is lila körsatírral járj, de amennyire az alkalom engedi, emeld ki a szemeidet. A vékony, de hosszú szemhéjtus finoman hangsúlyozza a macskaszemet és minden nap viselhető, a szempilla göndörítése és spirálozása pedig mondhatni elengedhetetlen. A felső vízvonalat is beszínezheted, de az alsót nem kifejezetten ajánlott, az ugyanis kisebbnek mutatja a szemet. A pirosítóval bánj csínján, inkább a szemeidre tereld a figyelmet, mint az arcformádra.

A choker nyaklánc optikailag elvágja a nyakat és ezáltal rövidebbnek mutatja, a vastag, feltűnő, rövid nyakláncok pedig szintén nem állnak jól a pufi archoz. A „bib”, vagyis a partedli-szerűen szétterülő darabok és a gyöngykalárisok ugyancsak nem ajánlottak, mert rövidítik a nyakat. Az Ipszilon, azaz Lariat-forma, a vékony, hosszú lánc és egy hosszú, kecses medál azonban segít elérni az áhított – és előnyös – V-formát, ami jótékonyan nyújtja a vonásaidat. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »