400 kilométer hatótávolságú hibrid akkumulátort mutatott be a CATL

400 kilométer hatótávolságú hibrid akkumulátort mutatott be a CATL

Share 0 Post 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Freevoy Super Hybrid akkumulátort többek között olyan kínai elektromos járműgyártók fogják használni, mint a Li Auto, a Geely és a Chery. A fogyasztók hamarosan 30 hibrid modellben találkozhatnak ezzel az újítással, amely újradefiniálja a hibrid gépjárművek technológiai határait. A CATL 2024. október 24-én mutatta be első hibrid gépjárművekhez fejlesztett kiterjesztett hatótávolságú akkumulátorát. A Freevoy Super Hybrid az első olyan hibrid autókra tervezett akkumulátor, amely több mint 400 kilométernyi utazást tesz lehetővé egyetlen elektromos töltéssel. Emellett 4C szupergyors töltési képességének köszönhetően mindössze 10 perces töltéssel már több mint 280 kilométer hatótávot tesz lehetővé, így az autóvezetőknek sem a gyakori megállások, sem a lassú töltés miatt nem kell aggódniuk. Gao Huan, a CATL Elektromos Jármű Üzletágának technológiai vezetője a társaság pekingi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az új terméket olyan ismert kínai elektromos autógyártók fogják használni, mint a Li Auto, a Geely és a Chery, így hamarosan mintegy 30 hibrid autómodellt fognak felszerelni a CATL új akkumulátorával. Ezek az új, kiterjesztett hatótávolságú hibrid autók nagyobb akkumulátorcsomaggal rendelkeznek, mint más hibridek, és szinte kizárólag elektromos árammal működnek. Az autókba szerelt benzinmotor csupán energiabankként működik, ez tölti fel ugyanis a gépjárművekbe szerelt akkumulátorokat.

Ezeknek az úgynevezett „hatótáv-növelt hibrid autóknak” az előnye, hogy nagyobb hatótávolságot kínálnak, mint az elektromos autók, és olcsóbbak, mint a benzines modellek. Az idei év első kilenc hónapjában a járműtípus eladásai több mint kétszeresére nőttek a 2023-as év azonos időszakához képest, és idén több mint 10 új modellt dobtak piacra a kínai gyártók.

Hírdetés

A CATL a megnövekedett keresletet látva az új akkumulátort a kínai és potenciálisan a tengerentúli autógyártók számára is elérhetővé kívánja tenni. Gao hangsúlyozta, hogy a vállalat úttörő munkát végzett a nátrium-ion és a lítium-ion technológiák Freevoy akkumulátorba való csomagolásában is, ami garantálja, hogy az akkumulátor hidegben is megbízható teljesítményt biztosítson.

A CATL a harmadik negyedévet a jelentős profitnövekedéssel zárta és megerősítette vezető pozícióját a kínai piacon. Az év első kilenc hónapjában 3,1 százalékponttal növelte részesedését a China Automotive Battery Innovation Alliance adatai szerint.

Share 0 Post 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »