38 új autóbusz Nyitra megye útjain

38 új autóbusz Nyitra megye útjain

Az ARRIVA társaság 2019 októbere és 2020 áprilisa után újabb autóbuszokkal biztosítja a Nyitrai kerület tömegközlekedését.

A közlekedési társaság nyitrai és érsekújvári részlegének vezérigazgatója, Silvester Zemes és Léva város polgármestere, Ján Krtík 2023. szeptember 8-án a lévai városi hivatal épülete előtt jelképesen is átadta az új járművek kulcsait Nyitra megye utasai számára. A járműpark ezzel 38 korszerű autóbusszal bővült, amelyek az érsekújvári, a párkányi, a vágsellyei, a komáromi és a lévai régióban közlekednek majd. Az összes, újonnan üzembe helyezett autóbusz elektronikus információs táblákkal, klímaberendezéssel, ingyenes internet-hozzáféréssel és kamerarendszerrel van ellátva. A járműpark korszerűsítését a Nyitra Megyei Önkormányzattal kötött, a városkörnyéki közhasznú autóbusz-közlekedésről szóló hosszú távú szerződés teszi lehetővé, amely a 2025-ös év végéig érvényes.

Hírdetés

Az ARRIVA társaság szóvivőjének, Peter Stachnak a tájékoztatása szerint az IVECO Crossway LE Line 10,8M típusú járművek 40 ülő- és 35 állóhellyel rendelkeznek:

Az oldalsó falakon USB-portok vannak elhelyezve, így a mobil eszközök töltése is lehetséges. A biztonságos közlekedés jegyében minden járművet hat kamerával láttak el, amelyek a busz előtti és mögötti történéseket figyelik, de rálátnak a busz belterére is. Az ajtóknál elhelyezett jelzőgombok, amelyek segítségével az utasok jelezhetik a sofőrnek, ha a következő megállón ki akarnak szállni, Braille-írással is el vannak látva.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »