34 millió forint prémiumot osztott szét tavaly a Klebelsberg Központ 15 vezetője között

34 millió forint prémiumot osztott szét tavaly a Klebelsberg Központ 15 vezetője között

Januártól egészen néhány héttel ezelőttig tartott a momentumos Tóth Endrének és kollégáinak megtudni azt, hogy mekkora jutalmat (vagy motivációs elismerést) vettek fel a Klebelsberg Központ vezetői és munkatársai 2021 végén – írja az ellenzéki politikus Facebook-posztjában, aki a megszerzett adatokról is beszámolt. 

Az adatokat csak hosszas huzavona után kapták meg, miután jogászokkal konzultálva július elején eljárást indítottak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.

A bejegyzésből kiderült,

a Klebelsberg Központ 15 vezetője összesen 34 millió forintot kapott tavaly novemberben. Ez fejenként közel bruttó 2,3 millió forintos elismerést jelent. Mellettük pedig 77 további dolgozó kapott motivációs elismerést 2021 végén.

Hírdetés

Összesen 92 főt jutalmaztak meg mintegy 97 millió forintból.

A Momentum oktatáspolitikusa megejgyezte, szerették volna azt is megtudni, hogy a tankerületi igazgatók és Klebelsberg Központ elnökének pontosan mekkora volt a jutalma, de rájuk nézve nem kaptak adatokat.

Tóth Endre posztjában arra is kitért, hogy külön a tankerületektől is kértek választ, azonban egyedül a Dél-Budai Tankerület küldött érdemi választ.

„Az ő esetükben is tekintélyes összegek kerültek kiosztásra, noha a központtal összevetve nem rúghattak labdába. 41 fő kapott motivációs elismerést, összesen közel 20 millió forintos értékben. A 9 vezető átlagosan 727 ezer forintot vihetett haza”

– számolt be a politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »