300 000 hrivnyás rablást derítettek fel Munkácson (Video)

300 000 hrivnyás rablást derítettek fel Munkácson (Video)

A kárpátaljai rendőrök operatív keresési intézkedéseket hajtottak végre Munkácson, és őrizetbe vették az egyik munkácsi vállalkozás elleni rablótámadásban részt vett gyanúsítottat.  

A rendőrség munkatársai az ellopott készpénz egy részét már lefoglalták,

később visszaadják az áldozatnak.  

Április 9-én kijevi idő szerint 7 óra 40 perc körül a Munkácsi Kerületi Rendőrséghez egy helyi vállalkozás ellen elkövetett rablótámadásról érkezett bejelentés.  

A feljelentő szerint a bűncselekmény előző nap történt, körülbelül 23 órakor. Mivel az áldozatok csak másnap fordultak a rendőrséghez, az elkövetőknek lehetőségük volt elrejteni a bűncselekmény nyomait.  

Az illetékes hatóságok azonban az elvesztegetett idő ellenére néhány óra alatt megállapították a bűncselekmény összes körülményét és az érintetteket.  

Hírdetés

Kiderült, hogy április 8-án, körülbelül 23:00 órakor két férfi belépett a védett területre

– a nagy járművek parkolójába, amely Munkácson, a Prjasivszka utcában található.  

A támadók először megverték a 40 éves biztonsági őrt, majd egy szalaggal és egy övvel megkötözték, beragasztották a száját, és a lakatot megrongálva beléptek a nagykereskedelmi raktárba, ahol egy íróasztal fiókjából 300 000 hrivnyát loptak el.  

A rendőrség munkatársai operatív intézkedéseket hajtottak végre és őrizetbe vették az egyik támadót, aki az eltulajdonított pénzzel együtt a Munkácsi járás egyik szállodai szobájában rejtőzött.  

A 27 éves, korábban büntetett előéletű támadóról kiderült, hogy az áldozat testvére.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 187. cikkelye (rablás) értelmében a gyanúsított ellen hivatalosan is vádat emeltek. Őt akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.  

Az ügyben még folyik a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »