2,5 tonna kokaint foglalt le a rendőrség egy Európába tartó gyömölcsös konténerben

2,5 tonna kokaint foglalt le a rendőrség egy Európába tartó gyömölcsös konténerben

A Costa Rica-i rendőrség 2,5 tonna kokaint foglalt le a Karib-tenger partján fekvő Moín egyik teherterminálján egy Belgiumba tartó konténerben – közölte szombaton a közbiztonsági minisztérium.

A biztonsági erők felfedezték a kábítószert egy gyümölcskonténerben, amely Belgiumba indult volna – közölte a minisztérium a Twitteren.

Két éve a Costa Rica-i hatóságok az ország legnagyobb drogfogásában 5,8 tonna Hollandiába szánt kokaint foglaltak le Moínban.

Hírdetés

A drogkartellek jelentős mennyiségű kokaint csempésznek Dél-Amerikából Közép-Amerikán keresztül az Egyesült Államokba vagy Európába különböző szállítási útvonalakon keresztül.

A Csendes-óceán és a Karibi-tenger övezte, stratégiai térségben fekvő Kolumbia továbbra is a kokain egyik legnagyobb előállítója a világban.

Évente 910 tonna ilyen kábítószer keletkezik a kormány minden igyekezete ellenére. Mintegy 169 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, amelynek szárított leveleit a perui és bolíviai indiánok évszázadok óta rágják élénkítőszerként.

A levélből kivonható kokain azonban erős és illegális kábítószer. A legnagyobb mennyiség ebből a drogból az Egyesült Államokba jut el különböző rejtett utakon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »