25 százalékos létszámleépítést tervez Soós Zoltán

25 százalékos létszámleépítést tervez Soós Zoltán

A marosvásárhelyi városháza mintegy 25 százalékos létszámleépítést, és a vezetői beosztások számának csökkentését javasolja – írja az Agerpres. Soós Zoltán polgármester pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be az intézkedést. Azt tervezik, hogy az új szervezeti struktúra bevezetésével évente mintegy 3 millió eurót takarítanának meg.

„Az általunk javasolt szervezeti diagram sokkal rugalmasabb, mint az előző, és működőképesebb” – mondta Soós Zoltán, aki szerint a pozíciónak megfelelően alkalmaznák az embereket, versenyvizsgával.

„A jelenlegi szervezeti struktúra túlméretezett, különösen a vezető beosztások tekintetében, a törvény által megengedett legmagasabb szinten van (az összes alkalmazott 12 százaléka)” – tette hozzá, aki szerint a jelenlegi struktúrában például nincsenek sofőrök alkalmazva, hivatalosan mindannyian felügyelői állásban szerepelnek. A különböző irodákban dolgozó titkárok pedig osztályvezetőként vannak alkalmazva.

Közzétette: Municipiul Târgu Mureș Marosvásárhely Megyei Jogú Város – 2021. január 29., péntek

„Van olyan helyzet, amikor 15 emberből egy osztályvezető, egy igazgató és egy igazgatóhelyettes” – nyomatékosított a Soós. Az intézkedés a Facebookon közzétett adatok szerint azt jelentené, hogy 1317 alkalmazott helyett 980 személy dolgozna a hivatalban, míg az 58 vezető tisztségű helyett csak 36 maradna.

Hírdetés

Az új szervezeti struktúrában egy sor szolgálat és igazgatóság saját jogi státust kapna, például a Helyi Rendőrség, Helyi Adók és Díjak Igazgatósága vagy a közterületfenntartók, ami azt jelenti, hogy előre meghatározott költségvetés szerint kell működjenek, és saját jövedelemmel is kell rendelkezniük.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal közvitára bocsátotta a városháza új szervezeti felépítésének tervét, ez megtekinthető a hivatal honlapján.

🇷🇴 Primăria Municipiului Târgu Mureș a lansat în consultare publică proiectul noii organigrame a municipalității, care…

Közzétette: Municipiul Târgu Mureș Marosvásárhely Megyei Jogú Város – 2021. január 29., péntek

(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »