24 párt és egy koalíció adta le az EP-jelöltlistáját

24 párt és egy koalíció adta le az EP-jelöltlistáját

24 párt és egy koalíció adta le az európai parlamenti (EP) választásra a jelöltlistáját, összesen 324 jelölt indul. A leadási határidő vasárnap, március 10-én éjfélkor járt le – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a belügyminisztérium sajtóosztálya.

A tárca hozzátette, a választásért és a politikai pártok finanszírozásának ellenőrzéséért felelős állami bizottság legkésőbb március 20-ig megvizsgálja a jelöléseket, és legkésőbb március 30-ig nyilvántartásba veszi a jelölteket.

A minisztérium tájékoztatása szerint közvetlenül a regisztráció után sorsolással határozza meg a választási bizottság a pártok és koalíciók választási listájának számát. A jelöltlisták nyilvántartásba vétele után nyomtatják ki a szavazólapokat.

Hírdetés

Június 8-án 15 EP-képviselőt választanak meg ötéves időszakra a szavazópolgárok.

Alternatíva pre Slovensko, Demokrati, HLAS – sociálna demokracia, Komunistická strana Slovenska, Kotlebovci – Ľudová strana, Naše Slovensko, Kresťanská únia, Kresťanskodemokratické hnutie, Magyar Szövetség – Maďarská aliancia, MySlovensko, Pirátska strana – Slovensko, Progresívne Slovensko, Republika, SDKÚ – DS – Slovenská demokratická a kresťanská únia, Demokratická strana, Sloboda a Solidarita, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Slovenská národná strana, Slovensko, Za ľudí (koalícia), Slovenský Patriot, Smer – sociálna demokrácia, Socialisti.sk, Spájame Občanov Slovenska – SOSK, Spoločne Občania Slovenska, Srdce vlastenci a dôchodcovia – Slovenská Národná Jednota, Volt Slovensko, Zdravý Rozum.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »