23 kilométer víz- és szennyvízhálózat újul meg (Barót)

23 kilométer víz- és szennyvízhálózat újul meg (Barót)

Szerda délben Bukarestben Adrian Ioan Veștea fejlesztési miniszter és Benedek-Huszár János, Barót polgármestere aláírták azt a szerződést, amely révén közel 23 kilométernyi víz-, szennyvíz- és esővíz-vezetéket cserélnek vagy építenek ki az erdővidéki városban.

Benedek-Huszár János tegnap délelőtt közösségi oldalán közzétett sejtelmes beharangozóval előlegezte meg: nemsokára jelentős beruházás hírét fogja bejelenteni. „Bár tudjuk, hogy Székelyföld nekünk a világ, sőt, az ország közepe is, nem ülhetünk mindig otthon a szépséges környezetben, néha le kell jönnünk Bukarestbe, hogy utánanézzünk, mit is dolgoznak itt, foglalkoznak-e a dolgainkkal. Délután bejelentés következik” – mondta, és kacsintott videós jelentkezése végén az elöljáró.

Hírdetés

A polgármester délutáni jelentése aztán arról szólt, közel hároméves munka érett be, az Anghel Saligny Program részeként 26 millió lejhez jut Barót. A beruházás a Kossuth utcát teljes hosszában, valamint a Stadion, Új, Baróti Szabó Dávid, Kisboldogasszony, Egyed, Ady Endre, Kulcsár, Gát, Budai Nagy Antal, József Attila, Keserű Mózes, illetve a Felső-Víz utcát érinti a bányaúttól, a Nagyerdő alatti lakózónát is beleértve. Az építési engedélyt már korábban kiadták, következő lépésként a közbeszerzési eljárás veszi kezdetét, majd kezdődhet a kivitelezés – áll a polgármester közösségi oldalán tett bejegyzésében.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »