20,4 ezer hrivnyára büntettek meg egy szabálysértő sofőrt Ukrajnában

20,4 ezer hrivnyára büntettek meg egy szabálysértő sofőrt Ukrajnában

Ukrajnában miután új bírságokat vezettek be a közlekedési szabályokat megszegő járművezetőkre, megjelentek az első szabálysértők. Korábban 510 hrivnyával megúszták volna a szabálysértést.

Az országban március 17-től életbe léptek a közlekedési szabálysértésekért járó új bírságok.

A rendőrség már azonosította az első szabálysértőket Kijev és Rivne megyében. Ezt Olekszij Belositszij, az Ukrán Járőrrendőrség vezető-helyettese jelentette be a Facebook-oldalán – írja a Korrespondent.net.

Kijev és Rivne megyékben a járőrök megállították az „első fecskéket”, akik új bírságokat kaptak a közlekedési szabályok megsértése miatt.  

Hírdetés

Mindkét sofőr jogosítvány nélkül vezette autóját – írta Belositszkij.

Elmondása szerint a Kijev megyei Csajki faluban a járőrök megállítottak egy gépkocsivezetőt, akitől korábban megvonták a járművezetés jogát. Az Ukrán közigazgatási szabálysértések kódexének 126. cikkelyének 4. pontja szerint az elkövetőt 20,4 ezer hrivnya összegű bírsággal sújtották.

Korábban e közigazgatási szabálysértés miatt 510 hrivnya pénzbírságot szabtak ki.

Egy másik rivnei sofőr még vezetői engedélyt sem kapott, de már a volán mögé ült, megszegte a közlekedési szabályokat és jegyzőkönyvet kapott a járőröktől.  

Legyen ez az eset jó tanulság neki. Korábban az ilyen jogsértésért 510 hrivnya volt a bírság, mától kezdve pedig 3400 hrivnya összegű büntetést szabnak ki – magyarázta a tisztviselő.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »