2020-as hosszú hétvégék és ünnepnapok: ez a táblázat jól jöhet a jövő évi munkarendtervezéshez

2020-as hosszú hétvégék és ünnepnapok: ez a táblázat jól jöhet a jövő évi munkarendtervezéshez

A karácsonyt és a húsvétot leszámítva csak augusztus 20-a körül lesz négynapos hétvége 2020-ban – ezt jobb, ha észben tartják azok, akik már most tervezik a jövő évi munkarendjüket. A mai, szombati ledolgozós nap jó apropó arra, hogy számba vegyük a jövőre várható ünnepi napokat, hosszú hétvégéket, rendkívüli munkanapokat.

A Munka törvénykönyve alapján minden évben a pénzügyminiszter határozza meg a munkaszüneti napok körüli munkarendet. A 2020-as munkaszüneti napokkal kapcsolatos rendelet már júniusban megjelent a közlönyben, azonban 2019 év végén újra aktuális lehet a jövő évi munkarend megtervezése miatt.

Hírdetés

A rendelet alapján augusztus 21. péntek lesz pihenőnap, illetve december 24. csütörtök. Ez azt jelenti, hogy a dátumok körül négynapos hosszú hétvégék lesznek, ezeket a pihenőnapokat augusztus 29-én és december 12-én kell ledolgozni, ez lesz a két szombati munkanap.

Még egy négynapos hétvége lesz: a nagypéntek és a húsvéthétfő miatt április 10-13. között sem kell dolgozni. Háromnapos hétvégék természetesen lesznek még, hiszen a pünkösd minden évben hétfőre is esik, május elseje és október 23-a pedig péntek lesz 2020-ban. Ezeknél az ünnepnap miatt lesznek háromnaposak a hétvégék. A nemzeti ünnepek közül március 15-e vasárnapra esik, ott nem számíthatunk extra szabadnapra, ahogy november elsején sem, ami szintén vasárnap lesz – írja a Portfólió.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »