2 euró kenőpénzt fizetett minden gramm eladott drogért egy díler a volt nagyszombati rendőrfőnöknek

2 euró kenőpénzt fizetett minden gramm eladott drogért egy díler a volt nagyszombati rendőrfőnöknek

2 euró kenőpénzt fizetett minden gramm eladott drogért egy díler a volt nagyszombati rendőrfőnöknek Csóka Zsófi2023. 04. 02., v – 11:00 Nagyszombat |

A volt közalkalmazottak sorsáról a Legfelsőbb Bíróság dönt.

A NAKA azzal vádolja a nagyszombati rendőrség korábbi területi vezetőjét és körzeti igazgatóját, hogy kenőpénzért cserébe egy kábítószerkereskedő-bandát fedeztek.

A nyomozó szerint a nagyszombati rendőrség korábbi regionális igazgatója segítséget nyújtott Tibor Gubáňnak, a bűnbanda vezetőjének. A férfi minden eladott gramm kábítószer után 2 eurót fizetett a rendőrnek.

Hírdetés

Amikor Gubáň elhatározta, hogy ki akar válni a bandából, a tagok szerint Bystrík Stanko is vele tartott a találkozóra. Stanko állítólag azt mondta, hogy Gubáň az „ő embere“ és felszólította a bandatagokat, hogy hagyják békén a férfit.

Bystrík Stankot, a nagyszombati rendőrség korábbi munkatársát, már civilként vették őrizetbe.

Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a férfit a közalkalmazotti törvény értelmében kizárják az aktív közszolgálatból. Letartóztatását a bíró pártfogó felügyelettel helyettesítette.

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn délután dönt arról, hogy a vádlottak ellen végül szabadlábon indul-e a nyomozás, vagy őrizetbe veszik őket.

(tvnoviny.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »